ЕП: Сјајна Србија у новом финалу!

Ватерполисти Србије пласирали су се у финале Европског првенства у Београду, победом над Грчком 13:7 (4:3, 2:0, 4;1, 3:3).

Остали спортови 20.01.2016 | 21:45
ЕП: Сјајна Србија у новом финалу!

Екипа Дејана Савића имаће прилику да дође до трећег узастопног злата на континенталним такмичењима.

Препрека на том путу Србији ће бити бољи из другог полуфинала у ком се у четвртак у 20.15 састају Црна Гора и Мађарска.

Душко Пијетловић био је незауствљив пред голом Грчке, постигавши три гола без промашаја, а исти број погодака постигао је и Филип Филиповић. Душан Мандић и Андрија Прлаионовић су се два пуита уписали у стрелце, а по једном мрежу су затресли Ћук, Јакшић и Митровић.

Србија је одиграла веома дисциплинован и организован меч. Грчка се држала само током првог полувремена, после тога напади ривала су стали, екипа Дејана Савића играла је све растерећеније, постепено повећавала предност и на крају остварила убедљиву победу.

У тиму Грчке по два гола су постигли Гунас и Влахопулос, а по један Афрудакис и Делакас.

Ток меча:

Србија није у првом нападу искористила играча више, а гости су после добро организованог напада повели, да би одмах Филиповић изједначио. Неколико празних минута у којима су се истакли одбрани обе репрезентације, уз стативу Србије, прекинуо је поготком Душка Пијеловића. Он је код даље стативе сачекао додавање Прлаионовића из мртвог гула за прво вођство домаћих - 2:1. Гунас поравнава резултат, а затим је Србија имала напад са играчем више и искористила га, после још једне одличне сарадње Прлаиновића и Пијетловића - 3:2.

Упрони Грци још једном поравнавају резултат, после одбране Митровића, грешку свог саиграча исправља Гунас другим поготком на сусрету - 3:3. Србија је имала напад петнаестак секунди пре краја, још једном са играчем више, Мандић је преузео одоворност и затресао мрежу.

Сјајна одбрана Србије у нападу Грчке у ком је наш тим на почетку имао два играча мање, искључени су Ћук и Мандић, а Митровић је још једном заутсавио шут ривала. Оба тима концентрисана у одбрани, Србија је промашила два покушаја са дистанце. После скоро више од шест празних минута у другом периоду, Мандић постиже сјајан гол, лобом после ког се лопта од стативе одбила у мрежу за 5:3.

Србија стиче највећих плус три крајем првог полувремена, Мандић је додао лопту Пијетловићу пред голом, он је успео да савлада двојицу играча на себи и погоди из тешке ситуације, с обзиром да је леђима био окренут голу - 6:3. Тим резултатом завршено је прво полувреме.

Ударцем са спољне позиције Влахопулос смањује резултат у уводним минутима трећег периода, да би одличним голом са даљине Ћук вратио три гола предности 7:4. Србија је после тајм аута стрпљиво градила напад, у правом тренутку Прлаиновић је шутирао и донео свом тиму максималних плус четири 8:4.

Тим Дејана Савића био је све сигурнији у обдрани, Грци нису имали решења пред голом Митровића, а Прлаиновић новим голом повећава предност. Србија игра све растерећеније, а трећу четвртину са око пет метра закључује Филиповић - 10:4.

Грчка се и даље мучи у нападу, али Апрудакис после доста времена постиже погодак за свој тим - 10:5, а затим учествује у наредном голу Грчке, прецизан је био Коломос. Кратак налет противника прекида млади Јакшић, искористивши прилику са играчем више - 11:6. Филиповић подие Арену на ноге 12. поготком Србије, минут и по пре краја.

Победник је увелико био познат, у финишу меча Влахопулос смањује заостатак свог тима, а тачку на сусрет ставио је Митровић. Победа Србије 13:7.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

21.01.2016 06:58

Ово су невидјени дивови!!!Србија би морала да их цува као зеницу ока!!!

ОДГОВОРИТЕ