EP: Sjajna Srbija u novom finalu!

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Beogradu, pobedom nad Grčkom 13:7 (4:3, 2:0, 4;1, 3:3).

Ostali sportovi 20.01.2016 | 21:45
EP: Sjajna Srbija u novom finalu!

Ekipa Dejana Savića imaće priliku da dođe do trećeg uzastopnog zlata na kontinentalnim takmičenjima.

Prepreka na tom putu Srbiji će biti bolji iz drugog polufinala u kom se u četvrtak u 20.15 sastaju Crna Gora i Mađarska.

Duško Pijetlović bio je nezaustvljiv pred golom Grčke, postigavši tri gola bez promašaja, a isti broj pogodaka postigao je i Filip Filipović. Dušan Mandić i Andrija Prlaionović su se dva puita upisali u strelce, a po jednom mrežu su zatresli Ćuk, Jakšić i Mitrović.

Srbija je odigrala veoma disciplinovan i organizovan meč. Grčka se držala samo tokom prvog poluvremena, posle toga napadi rivala su stali, ekipa Dejana Savića igrala je sve rasterećenije, postepeno povećavala prednost i na kraju ostvarila ubedljivu pobedu.

U timu Grčke po dva gola su postigli Gunas i Vlahopulos, a po jedan Afrudakis i Delakas.

Tok meča:

Srbija nije u prvom napadu iskoristila igrača više, a gosti su posle dobro organizovanog napada poveli, da bi odmah Filipović izjednačio. Nekoliko praznih minuta u kojima su se istakli odbrani obe reprezentacije, uz stativu Srbije, prekinuo je pogotkom Duška Pijelovića. On je kod dalje stative sačekao dodavanje Prlaionovića iz mrtvog gula za prvo vođstvo domaćih - 2:1. Gunas poravnava rezultat, a zatim je Srbija imala napad sa igračem više i iskoristila ga, posle još jedne odlične saradnje Prlainovića i Pijetlovića - 3:2.

Uproni Grci još jednom poravnavaju rezultat, posle odbrane Mitrovića, grešku svog saigrača ispravlja Gunas drugim pogotkom na susretu - 3:3. Srbija je imala napad petnaestak sekundi pre kraja, još jednom sa igračem više, Mandić je preuzeo odovornost i zatresao mrežu.

Sjajna odbrana Srbije u napadu Grčke u kom je naš tim na početku imao dva igrača manje, isključeni su Ćuk i Mandić, a Mitrović je još jednom zautsavio šut rivala. Oba tima koncentrisana u odbrani, Srbija je promašila dva pokušaja sa distance. Posle skoro više od šest praznih minuta u drugom periodu, Mandić postiže sjajan gol, lobom posle kog se lopta od stative odbila u mrežu za 5:3.

Srbija stiče najvećih plus tri krajem prvog poluvremena, Mandić je dodao loptu Pijetloviću pred golom, on je uspeo da savlada dvojicu igrača na sebi i pogodi iz teške situacije, s obzirom da je leđima bio okrenut golu - 6:3. Tim rezultatom završeno je prvo poluvreme.

Udarcem sa spoljne pozicije Vlahopulos smanjuje rezultat u uvodnim minutima trećeg perioda, da bi odličnim golom sa daljine Ćuk vratio tri gola prednosti 7:4. Srbija je posle tajm auta strpljivo gradila napad, u pravom trenutku Prlainović je šutirao i doneo svom timu maksimalnih plus četiri 8:4.

Tim Dejana Savića bio je sve sigurniji u obdrani, Grci nisu imali rešenja pred golom Mitrovića, a Prlainović novim golom povećava prednost. Srbija igra sve rasterećenije, a treću četvrtinu sa oko pet metra zaključuje Filipović - 10:4.

Grčka se i dalje muči u napadu, ali Aprudakis posle dosta vremena postiže pogodak za svoj tim - 10:5, a zatim učestvuje u narednom golu Grčke, precizan je bio Kolomos. Kratak nalet protivnika prekida mladi Jakšić, iskoristivši priliku sa igračem više - 11:6. Filipović podie Arenu na noge 12. pogotkom Srbije, minut i po pre kraja.

Pobednik je uveliko bio poznat, u finišu meča Vlahopulos smanjuje zaostatak svog tima, a tačku na susret stavio je Mitrović. Pobeda Srbije 13:7.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

21.01.2016 06:58

Ovo su nevidjeni divovi!!!Srbija bi morala da ih cuva kao zenicu oka!!!

ODGOVORITE