Центар Џорданових Булса: Срећан сам увијек кад изгубе Ратници!

Венингтон, Кукоч и Браун са поштовањем говоре о екипи Голден Стејта, која претендује да обори рекорд Чикага из 1996.!

Кошарка 24.01.2016 | 11:40
Центар Џорданових Булса: Срећан сам увијек кад изгубе Ратници!

Голден Стејт Вориорси прошле сезоне су на путу ка титули остварили скор 67-15, а тренутно воде на табели са 38 победа и четири пораза, што им - уколико се склопе све "коцкице" - даје реалну шансу да пробају да оборе рекорд НБА лиге.

Поставили су га Чикаго Булси у сезони 1995/96, када су имали скор 72-10, а после 42 одигране утакмице били су за нијансу успешнији (39-3) него што су "ратници" сада.

Бил Венингтон, тадашњи центар Чикага, каже да га Голден Стејт својим победама наводи да чешће размишља о временима када су Булси постављали поменути рекорд.

"Лагао бих када бих рекао да нисам био срећан, када су пре неки дан у Детроиту доживели четврти пораз. Али, рекорди су ту да се руше. Што дуже трају, то су вреднији, али једног дана ће сигурно пасти. Голден Стејт је сјајан тим, имају одличан систем, лепо је гледати их", рекао је Венингтон за ЕСПН.

Тони Кукоч каже да "Вориорси играју дивну кошарку", али је сигуран да сваки играч те екипе Чикага верује да би из замишљеног међусобног дуела Булси изашли као победници.

Венингтон је додао да постоје сличности између Булса 1996. и ове екипе Вориорса.

"Уживају док играју заједно и делује да искрено воле једни друге. Сваки играч разуме која је његова улога и ради то што треба, било да игра пет или 10 минута. И ми, играчи са клупе Чикага, желели смо да играмо више, али смо прихватали своје улоге".

Ренди Браун, тренутно асистент у стручном штабу Булса, учествовао је у освајању титула 1996, 1997. и 1998. Он истиче да је Мајкл Џордан, коме је 1995/96 била прва "пуна" сезона након повлачења са терена октобра 1993, усадио саиграчима неопходан менталитет.

"Бикови" су претходне сезоне (са Џорданом у тиму) испали у полуфиналу Истока од Орланда.

"Већ у тренинг кампу нам је рекао да ће сваку утакмицу третирати као да је плеј-оф. Сви остали су прихватили тај приступ. Имали смо искусну екипу, добар систем и срећу да не буде много повреда. Сећам се и да смо били озбиљнији него следеће две шампионске генерације Булса. Уопште није било зезања".

Кукоч је за Стефа Карија рекао да је "свакако најбољи стрелац и најбољи шутер данашњице", али да је тешко назвати га најбољим играчем, јер нема тако велики квалитет у фази одбране.

Браун, који је био дефанзивни специјалиста, признаје да би у својим најбољим данима тешко зауставио актуелног МВП-ја.

"Начин на који сам чувао своје ривале тешко да би 'упалио' против Карија. Он погађа преко ниских, високих, није му битно. Вероватно би Рон Харпер имао више успеха".

Занимљиво је да Вориорсе тренира Стив Кер, који је такође био члан "казнене експедиције" Чикага током 90-их, мада га ове сезоне болови у леђима спречавају да води утакмице.

"То је веома важно, јер Стив тачно зна шта је потребно да би се добило толико утакмица и колико је тешко остати фокусиран. Нема дилеме да је друга половина сезоне много тежа и захтевнија од прве... Како се буде ближила крају, подсетиће их да јурњава за рекордом није важна. Важан је прстен који добијете ако постанете шампиони", закључио је Венингтон.

Коментари / 0

Оставите коментар