Тумбаковић: Клупа Црне Горе је велика обавеза!

Нови селектор фудбалске репрезентације Црне Горе Љубиша Тумбаковић није крио задовољство на представљању на новој функцији.

Фудбал 21.01.2016 | 18:40
Тумбаковић: Клупа Црне Горе је велика обавеза!

Тумбаковић ће на клупи Црне Горе дебитовати 24. марта, када ће се та селекција састати са Грчком у Пиреју у пријатељском мечу, а пет дана касније у Подгорици ће с еодиграти меч са Белорусијом.

“Драго ми је што сам у Подгорици. Имам лепе успомене из овог града, увек сам се лепо осећао овде. Захвалан сам члановима ИО који су ми указали поверење. Знам да је клупа Црне Горе велика обавеза, али сам је свесно преузео. Увек сам веровао у оно што радим. Не плашим се и са великим оптимизимом гледам на оно што долази. Надам се да ћемо сви заједно подићи ниво црногорског фудбала. Постоји жеља и енергија да се докажем и да направим резултат”, рекао је Тумбаковић на конференцији за медије.

Пред некадашњим тренером Партизана су квалификације за Светско првенство у Русији 2018. године, а Црна Гора је у групи са Румунијом, Данском, Пољском, Јерменијом и Казахстаном.

“У фудбалу је битан резултат, а без обзир на састав групе, рекао бих да постоји шанса. Желимо, можемо, али нам је потребна и огромна подршка. Гледао сам Црну Гору, али недовољно да дам стручно мишљење. Међутим, за све има времена”, рекао је 63-годишњи тренер.

Председник ФСЦГ Дејан Савићевић потврдио је да су ФСЦГ и Тумбаковић потписали уговор на две године.

“Фудбалски савез је проценио да је Љубиша Тумбаковић најбољи кандидат да обавља функцију шефа струке наше репрезентације. Потписали смо уговор до 31. децембра 2017. године. Ако се квалификујемо, уговор ће бити аутоматски продужен до краја Светског првенства”, рекао је Савићевић.

Коментари / 0

Оставите коментар