Tumbaković: Klupa Crne Gore je velika obaveza!

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković nije krio zadovoljstvo na predstavljanju na novoj funkciji.

Fudbal 21.01.2016 | 18:40
Tumbaković: Klupa Crne Gore je velika obaveza!

Tumbaković će na klupi Crne Gore debitovati 24. marta, kada će se ta selekcija sastati sa Grčkom u Pireju u prijateljskom meču, a pet dana kasnije u Podgorici će s eodigrati meč sa Belorusijom.

“Drago mi je što sam u Podgorici. Imam lepe uspomene iz ovog grada, uvek sam se lepo osećao ovde. Zahvalan sam članovima IO koji su mi ukazali poverenje. Znam da je klupa Crne Gore velika obaveza, ali sam je svesno preuzeo. Uvek sam verovao u ono što radim. Ne plašim se i sa velikim optimizimom gledam na ono što dolazi. Nadam se da ćemo svi zajedno podići nivo crnogorskog fudbala. Postoji želja i energija da se dokažem i da napravim rezultat”, rekao je Tumbaković na konferenciji za medije.

Pred nekadašnjim trenerom Partizana su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a Crna Gora je u grupi sa Rumunijom, Danskom, Poljskom, Jermenijom i Kazahstanom.

“U fudbalu je bitan rezultat, a bez obzir na sastav grupe, rekao bih da postoji šansa. Želimo, možemo, ali nam je potrebna i ogromna podrška. Gledao sam Crnu Goru, ali nedovoljno da dam stručno mišljenje. Međutim, za sve ima vremena”, rekao je 63-godišnji trener.

Predsednik FSCG Dejan Savićević potvrdio je da su FSCG i Tumbaković potpisali ugovor na dve godine.

“Fudbalski savez je procenio da je Ljubiša Tumbaković najbolji kandidat da obavlja funkciju šefa struke naše reprezentacije. Potpisali smo ugovor do 31. decembra 2017. godine. Ako se kvalifikujemo, ugovor će biti automatski produžen do kraja Svetskog prvenstva”, rekao je Savićević.

Komentari / 0

Ostavite komentar