Тужилац тражи 22 мјесеца робије за Месија!

А, термин суђења поклапа се са Копа Америка, на којем Аргентинци имају велике амбиције.

Фудбал 22.01.2016 | 13:20
Тужилац тражи 22 мјесеца робије за Месија!

Суђење Лионелу Месију заказано је за период од 31. маја до 3. јуна, што се коси са термином јубиларног Копа Америка у САД, који се одржава поводом стоте годишњице од почетка одржавања овог фудбалског турнира.

Копа Америка Сентенарио почиње 3. јуна, што значи да петоструки најбољи играч света можда неће моћи да игра у првој утакмици своје Аргентине на турниру. Комплетан распоред такмичења биће познат после жреба заказаног за 21. фебруар.

Очекује се да Месијеви адвокати промене термин суђења.

Од раније се очекивало да ће нападач Барселоне имати мање времена за припреме, јер је могуће да ће клуб доћи до финала Лиге шампиона, које је на програму 28. маја у Милану.

Меси и његов отац, Хорхе Орасио Меси, оптужени су по три тачке за кршење пореских закона и ако се прогласе кривим, могли би да добију затворске казне од скоро две године.

Они су оптужени да су шпанским пореским властима утајили 4,1 милиона евра у периоду од 2007. до 2009. године.

Случај је усмерена према Месијевом оцу, који је наводно починио низ нелегалних активности, али власти су објавиле да је играч Барселоне знао довољно о њима да и он буде оптужен.

Тужилаштво је тражило затворску казну од 22 месеца и 15 дана за Месија и његовог оца, као и новчану казну у утајеном износу, плаћање свих судских трошкова, као и губитак могућих пореских олакшица у наредних годину и по дана.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Код њих нема повлаштених

22.01.2016 12:39

Кад се само успореди њихово и наше правосуђе.Наравно важније је суђење него турнир Копа Америка

ОДГОВОРИТЕ