Гогуа: Мени је у Партизану супер!

Седрик Гогуа је тек неколико дана у Београду и Партизану, а већ је одушевљен. "Заљубио сам се у Београд после само неколико дана", каже овај момак са Обале Слоноваче.

Фудбал 21.01.2016 | 16:40
Гогуа: Мени је у Партизану супер!

Много странаца је долазило у Београд и у Србију са зебњом. Лош имиџ који нас је пратио у разним светским медијима, код "обичног" света створио је слику о нама као да смо, малтене, људождери. Међутим, сви они који су долазили овде, после само неколико дана стекли су поптуно другачији доживљај.

Тако је и са Седриком Гогуом, младићем који је пре неколико дана потписао четворогодишњи уговор са ФК Партизан.

''Заљубио сам се у Београд после само неколико дана", прва је реченица 20-годишњег Гогуа за клупски сајт.

С обзиром на то да је дошао из Финске зима му није стран појам. Мада, потиче са Обале Слоноваче.

"Још нисам нашао стан, тако да од хотела до Телеоптика сваки дан разгледам град. Фасцинирају ме људи који су веома срдачни и топли. Нисам то очекивао. Рекли су ми саиграчи да је Београд посебно леп кад отопли, тако да једва чекам лепше време", каже овај млади дефанзивац.

У Партизану су га одлично прихватили. Највише се дружи са Абубакаром Оумаром и Мирославом Вулићевићем.

"Сви су љубазни, као да сам дуго са екипом. Цимер сам са Вулетом и Абубакаром, тако да са другим саиграчима говорим енглески, а са Абуом и мој француски. Ипак, више сам са Вулетом него Абуом, пошто смо распоређени по групама на тренинзима. Овде заиста имам све. Спортски центар је фантастичан, дуго нисам видео нешто слично. Имамо све услове, од врхунске хране, смештаја, теретане, медицинског блока. Са нама је тренутно и Фофана, тако да се заиста осећам као код куће", каже Гогуа.

Бивши штопер СЈК, проглашаван у Финској и за најбољег одбрамбеног играча, и где је добио надимак "Доминатор" за крај је поручио навијачима:

"Једва чекам да почне сезона. Сада следи онај тежи део, тренинзи и припреме, а онда оно право. Знам да су Фофану и Абубакара навијачи заволели и волео бих и ја да им се одужим на прави начин".

У ПАРТИЗАН СУ ОВЕ ЗИМЕ ДОШЛИ...

Голман Бојан Шаранов, дефанзивац Марко Јовановић, везиста Евертон Луиз, дефанзивац Седрик Гогуа... Са позајмица су враћени: Филип Кнежевић, Исмаил Беко Фофана, а право играња за Партизан стекао је и нападач Немања Михајловић (дошао летос из Рада).

ИЗ ПАРТИЗАНА СУ ОВЕ ЗИМЕ ОТИШЛИ...

Петар Грбић, Фабрисио Дорнелас, Иван Шапоњић и Стефан Бабовић.

Коментари / 0

Оставите коментар