Gogua: Meni je u Partizanu super!

Sedrik Gogua je tek nekoliko dana u Beogradu i Partizanu, a već je oduševljen. "Zaljubio sam se u Beograd posle samo nekoliko dana", kaže ovaj momak sa Obale Slonovače.

Fudbal 21.01.2016 | 16:40
Gogua: Meni je u Partizanu super!

Mnogo stranaca je dolazilo u Beograd i u Srbiju sa zebnjom. Loš imidž koji nas je pratio u raznim svetskim medijima, kod "običnog" sveta stvorio je sliku o nama kao da smo, maltene, ljudožderi. Međutim, svi oni koji su dolazili ovde, posle samo nekoliko dana stekli su poptuno drugačiji doživljaj.

Tako je i sa Sedrikom Goguom, mladićem koji je pre nekoliko dana potpisao četvorogodišnji ugovor sa FK Partizan.

''Zaljubio sam se u Beograd posle samo nekoliko dana", prva je rečenica 20-godišnjeg Gogua za klupski sajt.

S obzirom na to da je došao iz Finske zima mu nije stran pojam. Mada, potiče sa Obale Slonovače.

"Još nisam našao stan, tako da od hotela do Teleoptika svaki dan razgledam grad. Fasciniraju me ljudi koji su veoma srdačni i topli. Nisam to očekivao. Rekli su mi saigrači da je Beograd posebno lep kad otopli, tako da jedva čekam lepše vreme", kaže ovaj mladi defanzivac.

U Partizanu su ga odlično prihvatili. Najviše se druži sa Abubakarom Oumarom i Miroslavom Vulićevićem.

"Svi su ljubazni, kao da sam dugo sa ekipom. Cimer sam sa Vuletom i Abubakarom, tako da sa drugim saigračima govorim engleski, a sa Abuom i moj francuski. Ipak, više sam sa Vuletom nego Abuom, pošto smo raspoređeni po grupama na treninzima. Ovde zaista imam sve. Sportski centar je fantastičan, dugo nisam video nešto slično. Imamo sve uslove, od vrhunske hrane, smeštaja, teretane, medicinskog bloka. Sa nama je trenutno i Fofana, tako da se zaista osećam kao kod kuće", kaže Gogua.

Bivši štoper SJK, proglašavan u Finskoj i za najboljeg odbrambenog igrača, i gde je dobio nadimak "Dominator" za kraj je poručio navijačima:

"Jedva čekam da počne sezona. Sada sledi onaj teži deo, treninzi i pripreme, a onda ono pravo. Znam da su Fofanu i Abubakara navijači zavoleli i voleo bih i ja da im se odužim na pravi način".

U PARTIZAN SU OVE ZIME DOŠLI...

Golman Bojan Šaranov, defanzivac Marko Jovanović, vezista Everton Luiz, defanzivac Sedrik Gogua... Sa pozajmica su vraćeni: Filip Knežević, Ismail Beko Fofana, a pravo igranja za Partizan stekao je i napadač Nemanja Mihajlović (došao letos iz Rada).

IZ PARTIZANA SU OVE ZIME OTIŠLI...

Petar Grbić, Fabrisio Dornelas, Ivan Šaponjić i Stefan Babović.

Komentari / 0

Ostavite komentar