"Тачно сам знао како ће МАСТЕРС бити намјештен"!

Скандал око намештања последњих дана потреса тенис, открио га је ББЦ пред сам почетак Аустралијан Опена, а сада су објављени нови детаљи.

Тенис 21.01.2016 | 19:40
"Тачно сам знао како ће МАСТЕРС бити намјештен"!

Бивши тенисер из Јужне Америке је за ББЦ рекао да је намештање мечева устаљено и да су чак и неки од најбољих на свету “покварени на неки начин”.

Он је чак истакао да намештање није ограничено само на нижерангиране професионалце, као и да је то тајна коју сви знају.

Тај тенисер, који је тражио да остане анониман, рекао је да су тениски званичници упознати са тим ко је све умешан, али да не желе да зауставе намештање.

Јединица за тениски интегритет (ТИУ) објавила је да одбацује било какве наговештаје да су заташкани докази о намештању мечева.

“Позивамо тенисера који стоји иза тих оптужби да нас контактира и подели са нама информације које има”, стоји у саопштењу Јединице.

Те оптужбе су дошле само два дана пошто је ББЦ открио детаље о илегалном клађењу на тениске мечеве у последњој деценији.

У ексклузивном интервјуу за ББЦ тај неименовани тренер, који се сада бави тениским послом, навео је детаље како се мечеви намештају и на шта су све криминалци спремни да не би били откривени.

“То је као тајна на туру коју сви знају, али о томе се не прича. Када видимо, само наставимо даље”, истакао је тај тенисер.

По његовим речима, постоје три веће групе које контролишу клађење на тениске мечеве и исплате играчима се врше у кешу, без икаквих трагова.

“Свака група има велики број људи који разговарају са играчима. Такође имају велики број рачуна, негде 50-60, на које уплаћују мале суме новца. На крају, то испада велика сума, заиста огромна”, нагласио је тај тенисер.

ББЦ преноси да је покушао поново да ступи у контакт са тим тенисером да би му појаснио колико би неки играч могао да заради од намештања мечева током година, али није успео.

“Зна се ко то ради, а ко не. Као тенисер, знам ко намерно пропушта лоптицу или враћа ударац у средину намерно. Ко се труди, а ко не. То нам је посао, ми знамо”, нагласио је тај тенисер.

Такође, тај тенисер тврди да играчи размењују осмехе и коментаре који наговештавају да су наместили меч.

“Почео сам да верујем да су најбољи тенисери умешани пре неколико година, када ми је један момак рекао какав ће резултат бити на наредна два турнирима, рекао ми је ко ће победити и како ће се то десити. У почетку сам мислио да се он само хвали да бих ја пао на његову игру. Али, онда сам се смејао како је који меч одмицао јер ми је рекао да че се баш тако нешто десити. И говорим о Мастерс серији, у којој учествују само велика имена”, истакао је тај тенисер.

Неименовани тенисер је истакао да му није речено само ко ће када победити, већ како ће тачно то урадити.

“Док сам гледао турнир, нисам могао да верујем. Није било лако знати да морате да изгубите. Када кренете, а све вам улази, почињете да паничите. Тако да када видите да неки тенисер побеђује тако лако, а онда почне да промашује намерно, сваку лоптицу, па на крају изгуби једноставно не можете да верујете”, нагласио је тај тенисер.

Коментари / 0

Оставите коментар