Црвена врата: Азиланти лака мета за расисте

Азиланти на северу Енглеске постали су лака мета за расисте, јер су смештени у кућама које имају улазна врата црвене боје.

Свијет 20.01.2016 | 13:40
Црвена врата: Азиланти лака мета за расисте

Мазање врата псећим изметом, лупање прозора јајима и каменицама и добацивање расистичких увреда, неки су од инцидената са којима се суочавају азиланти у граду Мидлсбро.

Британија прошле године није примила мигранте у великом броју, као што је то случај с другим европским земљама, али је забринутост јавности по том питању све већа, а у заједницама где постоји већа група миграната расту тензије, навео је "Ројтерс".

Поменуте куће у Мидлсбору се налазе у сиромашном делу овог индустријског града.

Британски министар за имиграције Џејмс Брокеншајр навео је у саопштењу да је забринут због овог извештаја и да је наложио хитну проверу објеката где су смештени азиланти на североистоку Енглеске.

"Тајмс" наводи да у два најсиромашнија насеља у граду има 168 кућа, од којих је 155 са црвеним вратима.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

20.01.2016 15:47

Спремају се Британци за "Кристалну ноц"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

20.01.2016 15:49

Емигранти са Блуског Истока, из Сјеверне Африке и Пакистана ће веома брзо уништити Европу која неможе толики број емиграната да претопи у своје грађане, али зато емигранти веома брзи грађане Европе могу да претопе у мелезе, арапе итд! НАРОДИ ЕВРОПЕ СЕ ПЛАШЕ СА ПРАВОМ НЕИЗВЈЕСНЕ БУДУЋНОСТИ!

ОДГОВОРИТЕ