Crvena vrata: Azilanti laka meta za rasiste

Azilanti na severu Engleske postali su laka meta za rasiste, jer su smešteni u kućama koje imaju ulazna vrata crvene boje.

Svijet 20.01.2016 | 13:40
Crvena vrata: Azilanti laka meta za rasiste

Mazanje vrata psećim izmetom, lupanje prozora jajima i kamenicama i dobacivanje rasističkih uvreda, neki su od incidenata sa kojima se suočavaju azilanti u gradu Midlsbro.

Britanija prošle godine nije primila migrante u velikom broju, kao što je to slučaj s drugim evropskim zemljama, ali je zabrinutost javnosti po tom pitanju sve veća, a u zajednicama gde postoji veća grupa migranata rastu tenzije, naveo je "Rojters".

Pomenute kuće u Midlsboru se nalaze u siromašnom delu ovog industrijskog grada.

Britanski ministar za imigracije Džejms Brokenšajr naveo je u saopštenju da je zabrinut zbog ovog izveštaja i da je naložio hitnu proveru objekata gde su smešteni azilanti na severoistoku Engleske.

"Tajms" navodi da u dva najsiromašnija naselja u gradu ima 168 kuća, od kojih je 155 sa crvenim vratima.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ja

20.01.2016 15:47

Spremaju se Britanci za "Kristalnu noc"!!!

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

20.01.2016 15:49

Емигранти са Блуског Истока, из Сјеверне Африке и Пакистана ће веома брзо уништити Европу која неможе толики број емиграната да претопи у своје грађане, али зато емигранти веома брзи грађане Европе могу да претопе у мелезе, арапе итд! НАРОДИ ЕВРОПЕ СЕ ПЛАШЕ СА ПРАВОМ НЕИЗВЈЕСНЕ БУДУЋНОСТИ!

ODGOVORITE