Очекује се јефтиније гориво у Српској

Предсједавајући Групације за промет нафтом и нафтним дериватима у Привредној комори Републике Српске Драго Ђукић изјавио је да је за очекивати да дође до појефтињења горива у Српској, с обзиром на то да су цијене нафте на свјетском тржишту најниже у посљедњих десетак година.

Република Српска 20.01.2016 | 11:00
Очекује се јефтиније гориво у Српској

Он је истакао да је у Републици Српској на снази слободно формирање цијена нафте и нафтних деривата, сходно пословној политици сваког појединачног дистрибутера и тренутном стању цијена нафтних деривата на берзи, односно курсу долара.

"У посљедње вријеме било је корекција цијена нафте и нафтних деривата. Интересантно је напоменути да корекције цијена нису рађене код оних производа или услуга којима су значајнији улазни елементи гориво, него се све вријеме врши притисак на дистрибутере да умањују цијене", рекао је Ђукић.

Према његовим ријечима, логично би било да се на укупном нашем привредном амбијенту одрази то умањење цијена нафтних деривата, односно да појефтине градски превоз, пекарски производи и слично.

"И без умањења, цијене нафтних деривата у Републици Српској и БиХ најниже су у окружењу у неких десетак земаља, почев од Аустрије па до Македоније и код нас су увијек биле ниже него у том региону", напоменуо је Ђукић.

НН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

пунпадзија

20.01.2016 10:07

Овај Дјукиц замјеник ген.директора Нестра и овдје досо паметује прима двије Лезеце плате а незна пистољ ставит у резервар аута да наспе гориво!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

20.01.2016 10:18

Тајни владари из сенке цијену горива у цијеломе свијету одређује према његовој потражњи на тржишту а не према његовој стварној вредности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

двије

20.01.2016 10:45

Најнизе цијене у региону,а плате "највеце"!

Name

зеро

20.01.2016 11:00

Доста висе,прејефтино це бити.Заборавит цу гдје ми је танк. Цуј струцњака,да пекарски производи појефтине,нек народ има хљеба,ста це му висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

возач

20.01.2016 11:43

Од 15тог децембра је на пумпама у РС утушено стотине и стотине тона газа у бензину. Ти инспекције требају провјерити, лако је установити колико је увезено, осим ако то није уопште књижено што је такодје могуће у оваквој вукојебини, а ако не провјере, онда СИПА треба да похапси све те инспекторе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

20.01.2016 15:14

Док је у Америци добра цијена и нама је да Путин има ово у рукама било би дупло скупље још би морали и кромпире копати за њега да може вотку правити

ОДГОВОРИТЕ