Očekuje se jeftinije gorivo u Srpskoj

Predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori Republike Srpske Drago Đukić izjavio je da je za očekivati da dođe do pojeftinjenja goriva u Srpskoj, s obzirom na to da su cijene nafte na svjetskom tržištu najniže u posljednjih desetak godina.

Republika Srpska 20.01.2016 | 11:00
Očekuje se jeftinije gorivo u Srpskoj

On je istakao da je u Republici Srpskoj na snazi slobodno formiranje cijena nafte i naftnih derivata, shodno poslovnoj politici svakog pojedinačnog distributera i trenutnom stanju cijena naftnih derivata na berzi, odnosno kursu dolara.

"U posljednje vrijeme bilo je korekcija cijena nafte i naftnih derivata. Interesantno je napomenuti da korekcije cijena nisu rađene kod onih proizvoda ili usluga kojima su značajniji ulazni elementi gorivo, nego se sve vrijeme vrši pritisak na distributere da umanjuju cijene", rekao je Đukić.

Prema njegovim riječima, logično bi bilo da se na ukupnom našem privrednom ambijentu odrazi to umanjenje cijena naftnih derivata, odnosno da pojeftine gradski prevoz, pekarski proizvodi i slično.

"I bez umanjenja, cijene naftnih derivata u Republici Srpskoj i BiH najniže su u okruženju u nekih desetak zemalja, počev od Austrije pa do Makedonije i kod nas su uvijek bile niže nego u tom regionu", napomenuo je Đukić.

NN

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

punpadzija

20.01.2016 11:07

Ovaj Djukic zamjenik gen.direktora Nestra i ovdje doso pametuje prima dvije Lezece plate a nezna pistolj stavit u rezervar auta da naspe gorivo!!!!

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

20.01.2016 11:18

Тајни владари из сенке цијену горива у цијеломе свијету одређује према његовој потражњи на тржишту а не према његовој стварној вредности!

ODGOVORITE
Name

dvije

20.01.2016 11:45

Najnize cijene u regionu,a plate "najvece"!

Name

zero

20.01.2016 12:00

Dosta vise,prejeftino ce biti.Zaboravit cu gdje mi je tank. Cuj strucnjaka,da pekarski proizvodi pojeftine,nek narod ima hljeba,sta ce mu vise.

ODGOVORITE
Name

vozač

20.01.2016 12:43

Od 15tog decembra je na pumpama u RS utušeno stotine i stotine tona gaza u benzinu. Ti inspekcije trebaju provjeriti, lako je ustanoviti koliko je uvezeno, osim ako to nije uopšte knjiženo što je takodje moguće u ovakvoj vukojebini, a ako ne provjere, onda SIPA treba da pohapsi sve te inspektore.

ODGOVORITE
Name

Dodik

20.01.2016 16:14

Dok je u Americi dobra cijena i nama je da Putin ima ovo u rukama bilo bi duplo skuplje još bi morali i krompire kopati za njega da može votku praviti

ODGOVORITE