АО: 299. ГС побједа Федекса, повреда избацила Лајовића!

Застрашујући сервис Федерера и 299. победа! Трећи тенисер света Роџер Федерер захваљујући фантастичном сервису остварио је лаку победу у другом колу Аустралијан опена. Повреда и Баутиста Агут јачи од Лајовића. 
Српски тенисер Душан Лајовић завршио је такмичење у другом колу Аустралијан опена поразом од Роберта Батутисте Агута.

Тенис 20.01.2016 | 09:40
АО: 299. ГС побједа Федекса, повреда избацила Лајовића!

Федерер је лакше него што се очекивало добио Александра Долгополова са 6:3, 7:5, 6:2, у мечу у којем је одсервирао чак 25 асова.

Швајцарац је потпуно контролисао меч од почетка до краја, није дозволио Украјинцу никакву шансу за потенцијално изенађење јер се у сваком сервис гему просечно бележио скоро два ас ударца.

На овај начин освајач 17 Грен слем титула остварио је 299. победу на неком од четири највећа турнира и сада му недостаје само једна да буде први у иторији који ће пробити границу 300.

„Избаксузираћете ме“, рекао је Федерер кроз смех када су му саопштили да је на прагу рекорда.

Дуел на Род Лејвер арени почео је сигурним сервисима обојице играча, иако је Долгополов морао да спашава брејк лопту у првом, играло се гем за гем све до средине сета. Тада је Федерер сачекао један од 'оних' Александров гемова и направио брејк без изгубљеног поена.

То му је било довољно за први сет, али је други био знатно компликованији – Долгополов се извлачио у два маратонска гема, а Роџеров ритерн профункционисао је тек у финишу. Искористио је тек пету шансу у другом сету и тада преломио меч.

Наставио је да 'бомбардује' противника сервисом и посао је завршио после нешто више од сат и по времена игре.

„Услови су били веома брзи“, открио је трећи играч планете разлоге доминатног сервиса.

Осим погођених 25 асова импресиван податак је тај да је малтене сваки други први сервис био неодбрањив за противника. Убацио је 49 првих сервиса из 72 покушаја, а изгубио само шест поена када би се то догодило – 88%.

Дуел је завршио са округло 100 освојених поена, 38 винера и 26 неизнуђених грешака, док је Долгополов био у дебелом минусу -24:38.

Повреда и Баутиста Агут јачи од Лајовића! Српски тенисер Душан Лајовић завршио је такмичење у другом колу Аустралијан опена поразом од Роберта Батутисте Агута.

Лајовић је после четири сета у понедељак одиграо још један дуг меч, а Шпанац је био бољи резултатом 4:6, 6:2, 4:6, 6:2, 6:1.

Српски тенисер много боље отворио меч и у петом гему направио брејк из друге шансе, а то су уједно биле и једине прилике у том делу игре.

Међутим, није успео да задржи висок ниво игре и већ на старту другог сета је претрпео брејк, па је Шпанац брзо изједначио.

Трећи сет Србин је добио истим резултатом као и први, али се повредио и тај детаљ имао је много утицаја на коначни резултат. У осмом гему трећег сета Лајовић је повредио скочни зглоб због којег је морао да затражи тајм аут. Вратио се на терен после бандажа, али није имао снаге да се супротстави 24. носиоцу.

Баутиста Агут је после губитка другог сета направио серију 12-3 у гемовима и стигао до тријумфа после нешто мање од три сата игре.

Шпанац ће се у следећем колу састати са Марином Чилићем који је у три сета елиминисао Алберта Рамос-Винољаса.

Аустралијан опен, први Грен слем сезоне, игра се за наградни фонд од 44 милиона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар