AO: 299. GS pobjeda Fedeksa, povreda izbacila Lajovića!

Zastrašujući servis Federera i 299. pobeda! Treći teniser sveta Rodžer Federer zahvaljujući fantastičnom servisu ostvario je laku pobedu u drugom kolu Australijan opena. Povreda i Bautista Agut jači od Lajovića. 
Srpski teniser Dušan Lajović završio je takmičenje u drugom kolu Australijan opena porazom od Roberta Batutiste Aguta.

Tenis 20.01.2016 | 09:40
AO: 299. GS pobjeda Fedeksa, povreda izbacila Lajovića!

Federer je lakše nego što se očekivalo dobio Aleksandra Dolgopolova sa 6:3, 7:5, 6:2, u meču u kojem je odservirao čak 25 asova.

Švajcarac je potpuno kontrolisao meč od početka do kraja, nije dozvolio Ukrajincu nikakvu šansu za potencijalno izenađenje jer se u svakom servis gemu prosečno beležio skoro dva as udarca.

Na ovaj način osvajač 17 Gren slem titula ostvario je 299. pobedu na nekom od četiri najveća turnira i sada mu nedostaje samo jedna da bude prvi u itoriji koji će probiti granicu 300.

„Izbaksuziraćete me“, rekao je Federer kroz smeh kada su mu saopštili da je na pragu rekorda.

Duel na Rod Lejver areni počeo je sigurnim servisima obojice igrača, iako je Dolgopolov morao da spašava brejk loptu u prvom, igralo se gem za gem sve do sredine seta. Tada je Federer sačekao jedan od 'onih' Aleksandrov gemova i napravio brejk bez izgubljenog poena.

To mu je bilo dovoljno za prvi set, ali je drugi bio znatno komplikovaniji – Dolgopolov se izvlačio u dva maratonska gema, a Rodžerov ritern profunkcionisao je tek u finišu. Iskoristio je tek petu šansu u drugom setu i tada prelomio meč.

Nastavio je da 'bombarduje' protivnika servisom i posao je završio posle nešto više od sat i po vremena igre.

„Uslovi su bili veoma brzi“, otkrio je treći igrač planete razloge dominatnog servisa.

Osim pogođenih 25 asova impresivan podatak je taj da je maltene svaki drugi prvi servis bio neodbranjiv za protivnika. Ubacio je 49 prvih servisa iz 72 pokušaja, a izgubio samo šest poena kada bi se to dogodilo – 88%.

Duel je završio sa okruglo 100 osvojenih poena, 38 vinera i 26 neiznuđenih grešaka, dok je Dolgopolov bio u debelom minusu -24:38.

Povreda i Bautista Agut jači od Lajovića! Srpski teniser Dušan Lajović završio je takmičenje u drugom kolu Australijan opena porazom od Roberta Batutiste Aguta.

Lajović je posle četiri seta u ponedeljak odigrao još jedan dug meč, a Španac je bio bolji rezultatom 4:6, 6:2, 4:6, 6:2, 6:1.

Srpski teniser mnogo bolje otvorio meč i u petom gemu napravio brejk iz druge šanse, a to su ujedno bile i jedine prilike u tom delu igre.

Međutim, nije uspeo da zadrži visok nivo igre i već na startu drugog seta je pretrpeo brejk, pa je Španac brzo izjednačio.

Treći set Srbin je dobio istim rezultatom kao i prvi, ali se povredio i taj detalj imao je mnogo uticaja na konačni rezultat. U osmom gemu trećeg seta Lajović je povredio skočni zglob zbog kojeg je morao da zatraži tajm aut. Vratio se na teren posle bandaža, ali nije imao snage da se suprotstavi 24. nosiocu.

Bautista Agut je posle gubitka drugog seta napravio seriju 12-3 u gemovima i stigao do trijumfa posle nešto manje od tri sata igre.

Španac će se u sledećem kolu sastati sa Marinom Čilićem koji je u tri seta eliminisao Alberta Ramos-Vinoljasa.

Australijan open, prvi Gren slem sezone, igra se za nagradni fond od 44 miliona dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar