Најмање 30 мртвих у нападу на универзитет

Најмање 30 особа особа убијено је у нападу на универзитет на северозападу Пакистана, преноси Раша тудеј. У нападу за који су, према првим информацијама, одговорни талибани, рањено је 50 људи.

Свијет 20.01.2016 | 08:25
Најмање 30 мртвих у нападу на универзитет

Број жртава је велики, а према последњим информацијама убијено је најмање 30 људи. Британски "Телеграф" јавља да је локални министар здравља саопштио да је број жртава скочио на 30.

Би-Би-Си преноси да су убијена четворица нападача. Прво су у окршајима убијена двојица, да би касније на крову унивезитета снајпером била убијена још двојица.

Представник војске Пакистана навео је да су борбе с терористима окончане и да више не може да се чује пуцњава у кампусу. Припадници војске и полиције сада чисте терен, према речима Асима Баџве, портпарола војске Пакистана.

Сведоци су описали драматичне догађаје на универзитету. Студент Сабри Кан, који је међу евакуисанима, рекао је британском "Телеграфу":

"Нападачи су ушли на задњу капију и почели су да отварају врата и пуцају насумично, а онда су се забарикадирали иза зида хостела за дечаке", рекао је Кан.

Раша тудеј наводи да је напад почео док је на универзитету била у току настава.

Војска је окружила кампус универзитета, а испред комплекса окупила се родбина студената.

Тачан број нападача још увек није потврђен. Према незваничним информацијама које преноси "Раша тудеј", било је укупно осам нападача.

Талибанска пакистанска група преузела је одговорност за напад.

Полиција је саопштила да је већина студената евакуисана и одведена на сигурно.

Нападнут је универзитет "Бача Кан", који је добио име по антиталибанској политичкој партији.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

разум

20.01.2016 09:19

Могу да разумијем размисљања и реакције (условна равнодусност) нас који нисмо директно излозени оваквим насиљем, али не могу да разумијем оне који су директно угрозени насиљем. У цему су то бољи ови терористи? Јесу ли бројнији? Јесу ли наорузанији? Јесу ли паметнији? Јесу ли храбрији? Па нити један њихов напад није ријесен у њихову корист. Свјестан да нису сви храбри, али убијају дјецу, зене, невине... Пуске или ста вец у руке и побите багру. Ако се против Хитлера дигао цијели свијет и покрети отпора у окупираним земљама, истим методом се и овдје мозе. Нема то везе са религијом или идеологијом. Па и Њемацка (Треци Рајх) је била католицка, ал су опет савезници били и католици и православци и комунисти и ста ја знам висе вец. и унистили зло. Тако и овдје. Удрузено и искоријенити.

ОДГОВОРИТЕ