Najmanje 30 mrtvih u napadu na univerzitet

Najmanje 30 osoba osoba ubijeno je u napadu na univerzitet na severozapadu Pakistana, prenosi Raša tudej. U napadu za koji su, prema prvim informacijama, odgovorni talibani, ranjeno je 50 ljudi.

Svijet 20.01.2016 | 08:25
Najmanje 30 mrtvih u napadu na univerzitet

Broj žrtava je veliki, a prema poslednjim informacijama ubijeno je najmanje 30 ljudi. Britanski "Telegraf" javlja da je lokalni ministar zdravlja saopštio da je broj žrtava skočio na 30.

Bi-Bi-Si prenosi da su ubijena četvorica napadača. Prvo su u okršajima ubijena dvojica, da bi kasnije na krovu univeziteta snajperom bila ubijena još dvojica.

Predstavnik vojske Pakistana naveo je da su borbe s teroristima okončane i da više ne može da se čuje pucnjava u kampusu. Pripadnici vojske i policije sada čiste teren, prema rečima Asima Badžve, portparola vojske Pakistana.

Svedoci su opisali dramatične događaje na univerzitetu. Student Sabri Kan, koji je među evakuisanima, rekao je britanskom "Telegrafu":

"Napadači su ušli na zadnju kapiju i počeli su da otvaraju vrata i pucaju nasumično, a onda su se zabarikadirali iza zida hostela za dečake", rekao je Kan.

Raša tudej navodi da je napad počeo dok je na univerzitetu bila u toku nastava.

Vojska je okružila kampus univerziteta, a ispred kompleksa okupila se rodbina studenata.

Tačan broj napadača još uvek nije potvrđen. Prema nezvaničnim informacijama koje prenosi "Raša tudej", bilo je ukupno osam napadača.

Talibanska pakistanska grupa preuzela je odgovornost za napad.

Policija je saopštila da je većina studenata evakuisana i odvedena na sigurno.

Napadnut je univerzitet "Bača Kan", koji je dobio ime po antitalibanskoj političkoj partiji.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

razum

20.01.2016 09:19

Mogu da razumijem razmisljanja i reakcije (uslovna ravnodusnost) nas koji nismo direktno izlozeni ovakvim nasiljem, ali ne mogu da razumijem one koji su direktno ugrozeni nasiljem. U cemu su to bolji ovi teroristi? Jesu li brojniji? Jesu li naoruzaniji? Jesu li pametniji? Jesu li hrabriji? Pa niti jedan njihov napad nije rijesen u njihovu korist. Svjestan da nisu svi hrabri, ali ubijaju djecu, zene, nevine... Puske ili sta vec u ruke i pobite bagru. Ako se protiv Hitlera digao cijeli svijet i pokreti otpora u okupiranim zemljama, istim metodom se i ovdje moze. Nema to veze sa religijom ili ideologijom. Pa i Njemacka (Treci Rajh) je bila katolicka, al su opet saveznici bili i katolici i pravoslavci i komunisti i sta ja znam vise vec. i unistili zlo. Tako i ovdje. Udruzeno i iskorijeniti.

ODGOVORITE