Шанса за Хрватску, можда баш у Србији!

Кошаркашка репрезентација Хрватске добила позивницу од ФИБА за учешће у квалификацијама за Олимпијске игре 2016. у Рио де Жанеиру. Међу 18 који ће јурити визу су још Летонија и Турска.

Кошарка 21.01.2016 | 10:20
Шанса за Хрватску, можда баш у Србији!

Међунардона кошаркаша федерацију (ФИБА), по пласману са последњег Европског првенства, упутила је позивницу Хрватској, Летонији и Турској да се такмиче у квалификацијама за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Репрезентација Хрватске то право није стекла на Светском првенству 2014, као ни на Еуробаскету годину дана касније, када је у осмини финала елиминисана од Републике Чешке и на крају заузела девето место.

"Тачно је. Хрватска ће играти у квалификацијама", потврдио је за портал "24.сата.хр" генерални секретар ХКС-а Жељко Дракшић.

Квалификациони турнири ће се одржати од 5. до 11. јула, домаћини су Србија, Италија и Филипини. Само победници турнира пласираће се у Рио де Жанерио.

Сигурни учесници квалификација су Француска, Србија, Италија, Грчка, Чешка, Канада, Порторико, Мексико, Нови Зеланд, Иран, Јапан, Филипини, Ангола, Сенегал, Тунис, Хрватска, Летонија и Турска.

Жреб квалификационих група је 26. јануара у Женеви.

На Олимпијском турниру учествује 12 селекција, а "визе" су раније обезбедили САД, Шпанија, Литванија, Бразил, Аустралија, Нигерија, Венецуела, Арегентина и Кина.

Коментари / 0

Оставите коментар