Šansa za Hrvatsku, možda baš u Srbiji!

Košarkaška reprezentacija Hrvatske dobila pozivnicu od FIBA za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2016. u Rio de Žaneiru. Među 18 koji će juriti vizu su još Letonija i Turska.

Košarka 21.01.2016 | 10:20
Šansa za Hrvatsku, možda baš u Srbiji!

Međunardona košarkaša federaciju (FIBA), po plasmanu sa poslednjeg Evropskog prvenstva, uputila je pozivnicu Hrvatskoj, Letoniji i Turskoj da se takmiče u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Reprezentacija Hrvatske to pravo nije stekla na Svetskom prvenstvu 2014, kao ni na Eurobasketu godinu dana kasnije, kada je u osmini finala eliminisana od Republike Češke i na kraju zauzela deveto mesto.

"Tačno je. Hrvatska će igrati u kvalifikacijama", potvrdio je za portal "24.sata.hr" generalni sekretar HKS-a Željko Drakšić.

Kvalifikacioni turniri će se održati od 5. do 11. jula, domaćini su Srbija, Italija i Filipini. Samo pobednici turnira plasiraće se u Rio de Žanerio.

Sigurni učesnici kvalifikacija su Francuska, Srbija, Italija, Grčka, Češka, Kanada, Portoriko, Meksiko, Novi Zeland, Iran, Japan, Filipini, Angola, Senegal, Tunis, Hrvatska, Letonija i Turska.

Žreb kvalifikacionih grupa je 26. januara u Ženevi.

Na Olimpijskom turniru učestvuje 12 selekcija, a "vize" su ranije obezbedili SAD, Španija, Litvanija, Brazil, Australija, Nigerija, Venecuela, Aregentina i Kina.

Komentari / 0

Ostavite komentar