АО, видео - Херој 2. дана: Вердаскова освјета послије 7 година!

Фернандо Вердаско је 2009. на Аустралијан опену пропустио вероватно најбољу шансу да освоји Грен слем.

Тенис 19.01.2016 | 21:15
АО, видео - Херој 2. дана: Вердаскова освјета послије 7 година!

Играо је пре седам година своје, до сада, једино Грен слем полуфинале. Играо је бриљантно, погађао је из свих позиција, али ипак није успео да победи Рафаела Надала и изгубио је спектакуларан меч у петом сету са 6:4.

Седам година касније на истом месту је успео да се реваншира свом сународнику. Када је Надал повео са 2-1 у сетовима чинило се да ће рутински привести меч крају. Слично је било и почетком петог сета када је имао 2:0. Ипак, Вердаско је у потпуности пустио руку и успео је да оствари једну од највећих победа у својој каријери.

„Много пута сам размишљао о том полуфиналу из 2009. године. То је најдужи меч који сам одиграо у каријери. Први пут сам играо полуфинале. То је био тежак пораз после пет сати и 40 минута. Нисам ни помишљао да ћу поново против Рафе иргати пет сетова у Асутралији. Али, никад се не зна. Данашњи меч је веома сличан том из 2009. Почетком петог сета сам се присетио тог дуела. У себи сам помишљао: ’Молим те, не желим и ово да изгубим,’. Он еј направио брејк, а после тога сам почео да играм баш добро. Веома сам срећан како сам завршио меч“, рекао је рођени Мадриђанин после велике победе.

Вердаскова каријера није ни приближно успешна као што је могла да буде. Има већ 32 године, а иза себе само шест освојених трофеја. Био је седми на свету те 2009. године, али је играч који дефинитивно није урадио оно што је могао када се погледају оружја која поседује.

Ипак, барем га после ове победе неће памтити по поразу у полуфиналу пре седам година.

„Чак су ми и у хотелу синоћ пришли неки људи и питали ме о том мечу из 2009. Као да после тога нисам ни играо. Али ја сам само срећан због начина на којим сам одиграо. То полуфинале је било одавно. Сада желим да уживам у победи. Велика је разлика. То је било полуфинале, сада је прво коло. Тек је почетак турнира. Надам се да могу да наставим да играм овако.“

Пре седам година Надал је у петом сету успео да наметне свој стил игре и победи, а сада је било потпуно другачије, иако је Надал повео са 2:0 уз брејк. Вердаско је одиграо невероватно, добио је шест везаних гемова погађајући винере из свих позиција.

„Можда пре седам година нисам био агресиван у петом сету као данас. Мислим да сам био прилично добар, добио сма шест везаних гемова против Рафе. Пре седам година сам био агреисван када је сервис у питању, можда нисам толико на ритерну. Али имао сам на 4:4 0-30 и други сервис. То је био кључан поен.“

Вердаско можда није имао каријеру какву заслужује због своје игре, али ће после ове победе сигурно имати чиме да се хвали када ’окачи рекет о клин’.

Коментари / 0

Оставите коментар