AO, video - Heroj 2. dana: Verdaskova osvjeta poslije 7 godina!

Fernando Verdasko je 2009. na Australijan openu propustio verovatno najbolju šansu da osvoji Gren slem.

Tenis 19.01.2016 | 21:15
AO, video - Heroj 2. dana: Verdaskova osvjeta poslije 7 godina!

Igrao je pre sedam godina svoje, do sada, jedino Gren slem polufinale. Igrao je briljantno, pogađao je iz svih pozicija, ali ipak nije uspeo da pobedi Rafaela Nadala i izgubio je spektakularan meč u petom setu sa 6:4.

Sedam godina kasnije na istom mestu je uspeo da se revanšira svom sunarodniku. Kada je Nadal poveo sa 2-1 u setovima činilo se da će rutinski privesti meč kraju. Slično je bilo i početkom petog seta kada je imao 2:0. Ipak, Verdasko je u potpunosti pustio ruku i uspeo je da ostvari jednu od najvećih pobeda u svojoj karijeri.

„Mnogo puta sam razmišljao o tom polufinalu iz 2009. godine. To je najduži meč koji sam odigrao u karijeri. Prvi put sam igrao polufinale. To je bio težak poraz posle pet sati i 40 minuta. Nisam ni pomišljao da ću ponovo protiv Rafe irgati pet setova u Asutraliji. Ali, nikad se ne zna. Današnji meč je veoma sličan tom iz 2009. Početkom petog seta sam se prisetio tog duela. U sebi sam pomišljao: ’Molim te, ne želim i ovo da izgubim,’. On ej napravio brejk, a posle toga sam počeo da igram baš dobro. Veoma sam srećan kako sam završio meč“, rekao je rođeni Madriđanin posle velike pobede.

Verdaskova karijera nije ni približno uspešna kao što je mogla da bude. Ima već 32 godine, a iza sebe samo šest osvojenih trofeja. Bio je sedmi na svetu te 2009. godine, ali je igrač koji definitivno nije uradio ono što je mogao kada se pogledaju oružja koja poseduje.

Ipak, barem ga posle ove pobede neće pamtiti po porazu u polufinalu pre sedam godina.

„Čak su mi i u hotelu sinoć prišli neki ljudi i pitali me o tom meču iz 2009. Kao da posle toga nisam ni igrao. Ali ja sam samo srećan zbog načina na kojim sam odigrao. To polufinale je bilo odavno. Sada želim da uživam u pobedi. Velika je razlika. To je bilo polufinale, sada je prvo kolo. Tek je početak turnira. Nadam se da mogu da nastavim da igram ovako.“

Pre sedam godina Nadal je u petom setu uspeo da nametne svoj stil igre i pobedi, a sada je bilo potpuno drugačije, iako je Nadal poveo sa 2:0 uz brejk. Verdasko je odigrao neverovatno, dobio je šest vezanih gemova pogađajući vinere iz svih pozicija.

„Možda pre sedam godina nisam bio agresivan u petom setu kao danas. Mislim da sam bio prilično dobar, dobio sma šest vezanih gemova protiv Rafe. Pre sedam godina sam bio agreisvan kada je servis u pitanju, možda nisam toliko na riternu. Ali imao sam na 4:4 0-30 i drugi servis. To je bio ključan poen.“

Verdasko možda nije imao karijeru kakvu zaslužuje zbog svoje igre, ali će posle ove pobede sigurno imati čime da se hvali kada ’okači reket o klin’.

Komentari / 0

Ostavite komentar