Сале: Ово је вјетар у леђа; Радуљица: Арена је наша тврђава!

Србија је добила организацију квалификационог турнира за ОИ у кошарци, а међу првима на такву вест реаговао је Мирослав Радуљица. Селектор Александар Ђорђевић пресрећан је што је Србија добила поверење ФИБА да буде домаћин једног од три квалификациона турнира за Олимпијске игре. 

Кошарка 20.01.2016 | 22:30
Сале: Ово је вјетар у леђа; Радуљица: Арена је наша тврђава!

Уз Србију, домаћини ових турнира од 4. до 10. јула 2016. биће Италија и Филипини.

"Честитке и захвалност, како Кошаркашком савезу Србије, тако и држави која је стала иза нас. Ово је велика ствар за све нас и нашу кошарку, ветар у леђа за остварење зацртаног циља. Сви заједно морамо да се концентришемо само на једну ствар – пласман у Рио!", рекао је Ђорђевић.

Србија је добила организацију квалификационог турнира за ОИ у кошарци, а међу првима на такву вест реаговао је Мирослав Радуљица.

Центар Панатинаикоса и репрезентације Србије ја на свом Твитер профилу поставио фотографију београдске Арене уз коментар упућен потенцијалним противницима.

“Наша тврђава. Чекамо вас“, написао је Радуљица.

Успон српске репрезентативне кошарке у последњих неколико година поклопио се са правим путем који је Радуљица пронашао за своју каријеру.

Некадашњи кошаркаш ФМП је после одласка из Железника лутао у потрази за идеалном средином, а после кратке НБА одисеје на Светском првенству у Шпанији је био један од најзначајнијих играча у селекцији Александра Ђорђевића.

Од ове сезоне са српским селектором сарађује и на клупском нивоу, наступа за Панатинаикос за који у Евролиги просечно бележи 11,5 поена уз 3,7 скокова.

Поред три домаћина, у квалификацијама ће играти Француска, Грчка, Чешка, Канада, Порторико, Мексико, Нови Зеланд, Иран, Јапан, Ангола, Сенегал и Тунис, док ће преостала три учесника бити накнадно позната.

Селекције САД, Бразила, Аустралије, Нигерије, Венецуеле, Аргентине, Шпаније, Литваније и Кине су већ обезбедиле плесман

Коментари / 0

Оставите коментар