Sale: Ovo je vjetar u leđa; Raduljica: Arena je naša tvrđava!

Srbija je dobila organizaciju kvalifikacionog turnira za OI u košarci, a među prvima na takvu vest reagovao je Miroslav Raduljica. Selektor Aleksandar Đorđević presrećan je što je Srbija dobila poverenje FIBA da bude domaćin jednog od tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre. 

Košarka 20.01.2016 | 22:30
Sale: Ovo je vjetar u leđa; Raduljica: Arena je naša tvrđava!

Uz Srbiju, domaćini ovih turnira od 4. do 10. jula 2016. biće Italija i Filipini.

"Čestitke i zahvalnost, kako Košarkaškom savezu Srbije, tako i državi koja je stala iza nas. Ovo je velika stvar za sve nas i našu košarku, vetar u leđa za ostvarenje zacrtanog cilja. Svi zajedno moramo da se koncentrišemo samo na jednu stvar – plasman u Rio!", rekao je Đorđević.

Srbija je dobila organizaciju kvalifikacionog turnira za OI u košarci, a među prvima na takvu vest reagovao je Miroslav Raduljica.

Centar Panatinaikosa i reprezentacije Srbije ja na svom Tviter profilu postavio fotografiju beogradske Arene uz komentar upućen potencijalnim protivnicima.

“Naša tvrđava. Čekamo vas“, napisao je Raduljica.

Uspon srpske reprezentativne košarke u poslednjih nekoliko godina poklopio se sa pravim putem koji je Raduljica pronašao za svoju karijeru.

Nekadašnji košarkaš FMP je posle odlaska iz Železnika lutao u potrazi za idealnom sredinom, a posle kratke NBA odiseje na Svetskom prvenstvu u Španiji je bio jedan od najznačajnijih igrača u selekciji Aleksandra Đorđevića.

Od ove sezone sa srpskim selektorom sarađuje i na klupskom nivou, nastupa za Panatinaikos za koji u Evroligi prosečno beleži 11,5 poena uz 3,7 skokova.

Pored tri domaćina, u kvalifikacijama će igrati Francuska, Grčka, Češka, Kanada, Portoriko, Meksiko, Novi Zeland, Iran, Japan, Angola, Senegal i Tunis, dok će preostala tri učesnika biti naknadno poznata.

Selekcije SAD, Brazila, Australije, Nigerije, Venecuele, Argentine, Španije, Litvanije i Kine su već obezbedile plesman

Komentari / 0

Ostavite komentar