АО - Јелена: Треба опет кренути...

Јелена Јанковић каже да је била стегнута у првом колу Аустралијан опена, али да је најважније да је прошла даље.

Тенис 20.01.2016 | 20:20
АО -  Јелена: Треба опет кренути...

“Први Грен слем меч ове сезоне, била сам мало нервозна. Нисам баш играла како умем, али јесам довољно за победу. Услови за игру нису баш идеални, има ветра, сунце иде у очи, али исто је и њој и мени. Надам се да ћу заиграти боље, а сада је најважније да сам победила“, рекла је Јелена.

“Могу много боље у свим аспектима игре. Физички се осећам добро – у Бризбејну сам истегла глутеус, паузирала сам неколико дана са радом, али генерално сам у реду, могу да идем напред“, додала је Јелена.

Јанковићева каже да јој је било жао што се прошла сезона завршила јер је таман ушла у праву форму.

“Прошле године сам била на добром путу – да није био крај сезоне, мислим да сам могла да се вратим у Топ 10. Ушла сам у форму, освојила три турнира, победила сам Кербер, Венус и доста добрих играчица. Имала сам континуитет рада и сјајно сам се осећала на терену, а мени треба времена када почне сезона, треба ми сигурности и самопоуздања“, каже Јелена и образлаже:.

“После месец и по дана одмора треба опет кренути... Играчица сам која много размишља на терену, одједном имам пет решења у глави у тренутку, а онда се на крају одлучим за најгору опцију и наравно погрешим. То се дешава када нема мечева, а после неког времена игра се по инстинкту и онда је лакше – тачно знам коју лопту где играм“.

У другој рунди Јелена ће играти са Немицом Лауром Зигемунд, која је била боља од Кики Бертенс у два сета.

“Никада нисам играла с њом, не познајем је“, каже српска тенисерка.

Немица има 27 година, висок је 168 цм и само два пута у каријери играла је у главном жребу Грен слем турнира – оба пута је испала на старту. Најбољи пласман на WТА листи јој је 90. место, а сада је седам места ниже пласирана.

Коментари / 0

Оставите коментар