AO - Jelena: Treba opet krenuti...

Jelena Janković kaže da je bila stegnuta u prvom kolu Australijan opena, ali da je najvažnije da je prošla dalje.

Tenis 20.01.2016 | 20:20
AO -  Jelena: Treba opet krenuti...

“Prvi Gren slem meč ove sezone, bila sam malo nervozna. Nisam baš igrala kako umem, ali jesam dovoljno za pobedu. Uslovi za igru nisu baš idealni, ima vetra, sunce ide u oči, ali isto je i njoj i meni. Nadam se da ću zaigrati bolje, a sada je najvažnije da sam pobedila“, rekla je Jelena.

“Mogu mnogo bolje u svim aspektima igre. Fizički se osećam dobro – u Brizbejnu sam istegla gluteus, pauzirala sam nekoliko dana sa radom, ali generalno sam u redu, mogu da idem napred“, dodala je Jelena.

Jankovićeva kaže da joj je bilo žao što se prošla sezona završila jer je taman ušla u pravu formu.

“Prošle godine sam bila na dobrom putu – da nije bio kraj sezone, mislim da sam mogla da se vratim u Top 10. Ušla sam u formu, osvojila tri turnira, pobedila sam Kerber, Venus i dosta dobrih igračica. Imala sam kontinuitet rada i sjajno sam se osećala na terenu, a meni treba vremena kada počne sezona, treba mi sigurnosti i samopouzdanja“, kaže Jelena i obrazlaže:.

“Posle mesec i po dana odmora treba opet krenuti... Igračica sam koja mnogo razmišlja na terenu, odjednom imam pet rešenja u glavi u trenutku, a onda se na kraju odlučim za najgoru opciju i naravno pogrešim. To se dešava kada nema mečeva, a posle nekog vremena igra se po instinktu i onda je lakše – tačno znam koju loptu gde igram“.

U drugoj rundi Jelena će igrati sa Nemicom Laurom Zigemund, koja je bila bolja od Kiki Bertens u dva seta.

“Nikada nisam igrala s njom, ne poznajem je“, kaže srpska teniserka.

Nemica ima 27 godina, visok je 168 cm i samo dva puta u karijeri igrala je u glavnom žrebu Gren slem turnira – oba puta je ispala na startu. Najbolji plasman na WTA listi joj je 90. mesto, a sada je sedam mesta niže plasirana.

Komentari / 0

Ostavite komentar