Терзћ: Дуг Звезде је 36-39 милиона евра!

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић изјавио је да дуг најтрофејнијег српског клуба износи измедју 36 и 39 милиона евра.

Фудбал 20.01.2016 | 18:40
Терзћ: Дуг Звезде је 36-39 милиона евра!

Он је додао да потпуну финансијску стабилизацију очекује за две-три године.

"Није лако радити у неимаштини, кад сваки дан стрепиш да ће се појавити неко са потраживањима. Када смо дошли у клуб дуг је износи 52 милиона, али није битно само то, него и структура дуга. Највећи проблем био је што се 13 милиона односило на УЕФА лиценцу, то смо исплатили за годину и по дуг је сад измедју 36 и 39 милиона. Не могу да кажем тачно колико јер преговарамо са повериоцима о отписивању дела. Ипак, најважније је да имамо јасан план смањења дуга и како да Звезда за две-три године постане стабилан клуб", рекао је Терзић у интервјуу за Илустровану Политику.

Он је додао да је трансфер Марка Грујића у Ливерпул вредан шест милиона евра део пројекта финансијске стабилизације.

"Кад смо дошли лансирали смо пројекат "Пет Звездиних бисера" и многи су ми се подсемавали на изјави да ће Звезда на њима зарадити 15 милиона евра. Наши резултати показују да смо на добром путу, од Грујића смо инкасирали шест, од Предрага Рајковића три, Лука Јовић ће нам донети два, одбили смо понуду Бордоа за Вукашина Јовановића вредну два и по милиона, а очекујем да ће толико вредети и Михаило Ристић".

Терзић је истакао да су односи са навијачима одлични и да осећа да има њихову подршку.

"Навијачи су летос са правом били незадовољни после слабих игара на почетку сезоне. Њима је Звезда најважнија на свету, сад играмо добро и задовољни су. Нису тачне причају да они бирају тренера, никада за све време колико сам ја у клубу нису показали жељу да руководе, али имају неке своје принципе које ја изузетно поштујем", истакао је Терзић и додао да не може да открива о којим принципима је реч.

Он је додао да много поштује Партизан, али да су односи са вечитим ривалом веома лоши.

"Желео бих да имамо коректан и спортски однос. Медјутим, за то је потребно воље и оне друге стране. Очигледно да њима тешко пада оволика доминација Звезде и то не могу ни да сакрију, већ кроз медије то отворено показују".

На крају, Терзић је признао да свима у клубу прија чињеница да премијер Александар Вучић навија за Звезду.

"Он је велики навијач Звезде и сигурно је да је његов удео у успесима фудбалског клуба изузетно велики. Пре свега јер је у великој мери утицао да у Звезду дођемо тренер Божовић и ја, веровао је у нас и стао је уз нас и кад резултати нису били на очекиваном нивоу. Александар Вучић је у највећој мери допринео да руски "Гаспром" продужи уговор о спонзортству на још три године и то је та помоћ, зацело, изузетна", закључио је Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар