Ана: Радим и желим да ми сервис постане моћно оружје!

Ана Ивановић задовољна је својим првим наступом на Аустралијан Опену, истакавши да је добро што ствари са тренинга преноси на терен.

Тенис 20.01.2016 | 19:00
Ана: Радим и желим да ми сервис постане моћно оружје!

"Сјајан је осећај забележити победу, а мислим и да сам одиграла веома солидан меч. Добро сам почела, трудила сам се да будем агресивна – што можда и најбоље осликава оно што радим на тренинзима", каже Ана.

Ана се у друго коло Аустралијан опена пласирала сигурном победом над домаћом играчицом Теми Патерсон, а ривалка у другој рунди биће јој квалификанткиња Анастасија Севастова.

"Физички се добро осећам, то је део моје игре на којем сам највише радила између две сезоне. Драго ми је да то даје резултате. Опет, није лако играти против неког с ким се раније нисте састајали, а ја нисам имала прилику да гледам своју противницу превише. Најбитније ми је и веома сам срећна због чињенице да сам успела да останем мирна, као и да правим брејкове када је било важно", додала је Ивановићева.

У прва два дана првог Грен слема сезоне неколико носитељки већ је завршило такмичење, а наша играчица каже да се и њој то 'мотало по глави'.

"Свакако. Знате, прве рунде су увек специфичне јер играти углавном против ривала ког не познајете, а и било је неколико 'тешких' парова на старту. Али, морате да пазите на своју игру, што се мене тиче – сматрам да је све у фокусу. Наравно, потребни су вам и живци како бисте све то изгурали, а ја сам управо то урадила веома добро данас".

Поред неколико добрих ствари, Ивановићева је поново имала проблема са подбацивањем лоптице приликом сервиса.

"Радим на томе стално, на дневном нивоу. Понекад морате да прихватите чињеницу да ће вам се то дешавати у више наврата него некада, а ја сам се у неку руку и навикла на то. Ипак, мислим да сам добро сервирала, као и да управо сервис може да ми буде оружје. То је мој циљ", закључила је Ана.

Коментари / 0

Оставите коментар