Ana: Radim i želim da mi servis postane moćno oružje!

Ana Ivanović zadovoljna je svojim prvim nastupom na Australijan Openu, istakavši da je dobro što stvari sa treninga prenosi na teren.

Tenis 20.01.2016 | 19:00
Ana: Radim i želim da mi servis postane moćno oružje!

"Sjajan je osećaj zabeležiti pobedu, a mislim i da sam odigrala veoma solidan meč. Dobro sam počela, trudila sam se da budem agresivna – što možda i najbolje oslikava ono što radim na treninzima", kaže Ana.

Ana se u drugo kolo Australijan opena plasirala sigurnom pobedom nad domaćom igračicom Temi Paterson, a rivalka u drugoj rundi biće joj kvalifikantkinja Anastasija Sevastova.

"Fizički se dobro osećam, to je deo moje igre na kojem sam najviše radila između dve sezone. Drago mi je da to daje rezultate. Opet, nije lako igrati protiv nekog s kim se ranije niste sastajali, a ja nisam imala priliku da gledam svoju protivnicu previše. Najbitnije mi je i veoma sam srećna zbog činjenice da sam uspela da ostanem mirna, kao i da pravim brejkove kada je bilo važno", dodala je Ivanovićeva.

U prva dva dana prvog Gren slema sezone nekoliko nositeljki već je završilo takmičenje, a naša igračica kaže da se i njoj to 'motalo po glavi'.

"Svakako. Znate, prve runde su uvek specifične jer igrati uglavnom protiv rivala kog ne poznajete, a i bilo je nekoliko 'teških' parova na startu. Ali, morate da pazite na svoju igru, što se mene tiče – smatram da je sve u fokusu. Naravno, potrebni su vam i živci kako biste sve to izgurali, a ja sam upravo to uradila veoma dobro danas".

Pored nekoliko dobrih stvari, Ivanovićeva je ponovo imala problema sa podbacivanjem loptice prilikom servisa.

"Radim na tome stalno, na dnevnom nivou. Ponekad morate da prihvatite činjenicu da će vam se to dešavati u više navrata nego nekada, a ja sam se u neku ruku i navikla na to. Ipak, mislim da sam dobro servirala, kao i da upravo servis može da mi bude oružje. To je moj cilj", zaključila je Ana.

Komentari / 0

Ostavite komentar