ЕП: Срби на Македонце без голмана! Сукоби у тиму!

Србија без голмана: Нисам могао са Станићем! Пред одлучујући утакмицу за пласман у другу фазу Европског првенства, голман репрезентације Србије Славиша Ђукановић самоиницијативно је одлучио да напусти тим. Потписан факсимил: Репрезентативци осуђују Славишу! Стручни штаб и рукометаши репрезентације Србије објавили су у саопштењу да голман Славиша Ђукановић више није члан националног тима.

Остали спортови 19.01.2016 | 17:20
ЕП: Срби на Македонце без голмана! Сукоби у тиму!

Он је истакао да "због тренутне лоше организације и неодговорног понашања одређених људи у нашој репрезентацији", као и због чињенице да није могао да се 'уклопи' са првим голманом националног тима Дарком Станићем, напушта национални тим и врати се у домовину.

"Драги моји навијачи, пријатељи, желим да вас обавестим да се због тренутне лоше организације и неодговорног понашања одређених људи у нашој репрезентацији сутра, евентуално прекосутра (у зависности од могућности промене карте) враћам у Србију, а потом и у Француску како бих се што пре прикључио свом матичном клубу Сан Рафаелу у предстојећим припремама за наредну полу-сезону! Захваљујем вам се на подршци од свег срца", написао је Ђукановић.

Рукометаши Србије од 18.15 у Кракову играју против Македоније утакмицу последњег, трећег кола Групе А на Европском првенству у Пољској.

Обе екипе су претрпеле по два пораза, па им само победа обезбедјује пласман у другу фазу.

"У вези са мојом одлуком да напустим државни тим, желим да се обратим јавности и да казем да је то само моја одлука и да сам је донео мирне главе са пуно размишљања. Са момцима у екипи имам сјајан однос и желим им сву срећу у даљем такмичењу, са њима сам јео, спавао, тренирао, дружио се... Само ја знам колико сам се жртвовао за овај тим, иако ће то мозда бити схваћено другачије након свега! Сматрам да спортиста на високом нивоу треба да буде уз тим од почетка, уз своје саиграче и другове! Рукомет је екипни спорт и нема појединаца који сами одлучују када ће, колико и како тренирати (играти). Молим вас да ме разумете и да не мислите да имам нешто против Рукометног савеза Србије, селектора или играча... Једноставно се са Станићем нисам могао уклопити и сматрам да је тако најбоље за мој тим и за Србију. Селектор је одабрао да Маријанац буде у тиму за утакмицу против Македоније (желим ти сву срећу брате). Желим вам сву срећу момци и нека најбољи победи", додао је Славиша Ђукановић на свом профилу на Фејсбуку.

Потписан факсимил: Репрезентативци осуђују Славишу! Стручни штаб и рукометаши репрезентације Србије објавили су у саопштењу да голман Славиша Ђукановић више није члан националног тима.

Они су овакву одлуку донели пошто је он самостално одлучио да напусти екипу током Европског првенства у Пољској.

"Славиша Дјукановић више није члан рукометне репрезентације Србије. После примања селекторове одлуке да за наредну утакмицу уместо њега у тим стави Драгана Марјанца, што према правилима и прописима не би значило крај Ђукановићевог учешћа на овом Европском првенству, играч није саопштио незадовољство селектору. Уместо тога, незадовољство је изразио путем друштвених мрежа", наводи се у саопштењу репрезентације.

Ђукановић је на Фејсбуку написао да се враћа у Србију, а после и у свој француски клуб "због тренутне лоше организације и неодговорног понашања одредјених људи" у репрезентацији Србије.

Сви чланови репрезентације осудили су такво понашање.

"Његову изјаву за неодговорно понашање и лошу организацију у репрезентацији Србије као неистиниту...у потпуности осуђују сви играчи и чланови стручног штаба националног тима", наводи се у допису из Рукометног савеза Србије.

У саопштењу је достављен и факсимил потписа селектора Дејана Перића и свих осталих репрезентативаца.

Коментари / 0

Оставите коментар