Басурић трећи пут испливао за часни крст

У конкуренцији једанаест одважних младића у пливању за крст часни поводом великог православног празника Богојављење, које је у организацији Парохије србачке одржано данас на ријеци Сави недалеко Српца, по трећи пут најбржи је био студент Гојко Басурић из Српца.

Република Српска 19.01.2016 | 15:39
Басурић трећи пут испливао за часни крст

Поред крста и захвалнице парохије, њему је припао и дукат „Бели анђео“ који је у име донатора фирме „Сирена фиш“ из Српца побједнику уручио начелник општине Драго Ћирић.

„Пресрећан сам што ми се остварила жеља да на симболичан начин данас утројчим „Крст часни“ за овај наш велики празник. Следеће године препустићу некоме другом да освоји ово знамење, а циљ ми је да сљедеће године пливам на Романији зато што ми је мајка родом са Романије“, рекао је Басурић.

На пливању за богојављенски крст у Српцу учествовао је и Зоран Кокан из Челинца, прошлогодишњи побједник у Теслићу.Овога пута он је био други, али је пун лијепих утисака.

„Сам улазак у хладну воду не представља велики проблем, пошто смо сви ми овдје браћа по Христу, пливали у част Христову – Богојављења. Честитам побједнику, а организатору све похвале за лијеп амбијент и организацију такмичења“, рекао је Зоран Кокан.

Традиционалном пливању за Часни крст, упркос хладноћи на минусу, присуствовало је више стотина знатижељних грађана , углавном младих, који су се дивили храбрости учесника ове својеврсне манифестације.

„Желим да се захвалим овим младим момцима на одзиву, учешћу и храбрости. Драго ми је што је присуствовао и велики број грађана, а то значи да је пливање за Часни крст постала традиција у нашој општини и да ће се преносити са кољена на кољено“, изјавио је начелник Драго Ћирић.

Он је додао да ће се локација, посебно прилаз мјесту гдје се одржава такмичење поред ријеке Саве догодине уредити и оплеменити још неким пригодним садржајима, како би прерасла у праву народну светковину.

С. К.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

милан

19.01.2016 15:59

Није Бурсаћ,негоБасурић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мујица

19.01.2016 17:53

Свака цаст младицима.

Name

Никола

19.01.2016 16:02

Лудости и примитивизму нигде краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ниси ти Никола

19.01.2016 17:16

Мујице,засто ти смета наса традиција?Запливај и ти по мјесец и звијезду.

Name

А

19.01.2016 16:48

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

19.01.2016 16:50

Браво

ОДГОВОРИТЕ