Basurić treći put isplivao za časni krst

U konkurenciji jedanaest odvažnih mladića u plivanju za krst časni povodom velikog pravoslavnog praznika Bogojavljenje, koje je u organizaciji Parohije srbačke održano danas na rijeci Savi nedaleko Srpca, po treći put najbrži je bio student Gojko Basurić iz Srpca.

Republika Srpska 19.01.2016 | 15:39
Basurić treći put isplivao za časni krst

Pored krsta i zahvalnice parohije, njemu je pripao i dukat „Beli anđeo“ koji je u ime donatora firme „Sirena fiš“ iz Srpca pobjedniku uručio načelnik opštine Drago Ćirić.

„Presrećan sam što mi se ostvarila želja da na simboličan način danas utrojčim „Krst časni“ za ovaj naš veliki praznik. Sledeće godine prepustiću nekome drugom da osvoji ovo znamenje, a cilj mi je da sljedeće godine plivam na Romaniji zato što mi je majka rodom sa Romanije“, rekao je Basurić.

Na plivanju za bogojavljenski krst u Srpcu učestvovao je i Zoran Kokan iz Čelinca, prošlogodišnji pobjednik u Tesliću.Ovoga puta on je bio drugi, ali je pun lijepih utisaka.

„Sam ulazak u hladnu vodu ne predstavlja veliki problem, pošto smo svi mi ovdje braća po Hristu, plivali u čast Hristovu – Bogojavljenja. Čestitam pobjedniku, a organizatoru sve pohvale za lijep ambijent i organizaciju takmičenja“, rekao je Zoran Kokan.

Tradicionalnom plivanju za Časni krst, uprkos hladnoći na minusu, prisustvovalo je više stotina znatiželjnih građana , uglavnom mladih, koji su se divili hrabrosti učesnika ove svojevrsne manifestacije.

„Želim da se zahvalim ovim mladim momcima na odzivu, učešću i hrabrosti. Drago mi je što je prisustvovao i veliki broj građana, a to znači da je plivanje za Časni krst postala tradicija u našoj opštini i da će se prenositi sa koljena na koljeno“, izjavio je načelnik Drago Ćirić.

On je dodao da će se lokacija, posebno prilaz mjestu gdje se održava takmičenje pored rijeke Save dogodine urediti i oplemeniti još nekim prigodnim sadržajima, kako bi prerasla u pravu narodnu svetkovinu.

S. K.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

milan

19.01.2016 15:59

Nije Bursać,negoBasurić.

ODGOVORITE
Name

mujica

19.01.2016 17:53

Svaka cast mladicima.

Name

Nikola

19.01.2016 16:02

Ludosti i primitivizmu nigde kraja.

ODGOVORITE
Name

nisi ti Nikola

19.01.2016 17:16

Mujice,zasto ti smeta nasa tradicija?Zaplivaj i ti po mjesec i zvijezdu.

Name

A

19.01.2016 16:48

Bravo

ODGOVORITE
Name

A

19.01.2016 16:50

Bravo

ODGOVORITE