Отишао на боловање чим је сјео у фотељу

Миле Стевановић само неколико дана након преузимања функције вршиоца дужности генералног директора Рудника и термоелектране “Угљевик” отишао је на боловање, сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 19.01.2016 | 22:49
Отишао на боловање чим је сјео у фотељу

Стевановић је као кадар ДНС-а 28. децембра прошле године преузео директорску позицију у РИТЕ Угљевику, али након неколико дана отворио боловање, што његови критичари незванично повезују са великим отпором у РИТЕ Угљевику према његовом напрасном страначком именовању.

Стевановић је за ЦАПИТАЛ, у кратком телефонском разговору потврдио да је још увијек на боловању, иако се каже „здравствено осјећа добро, јер се у међувремену опоравио“.

Када ће бити формирана нова управа РиТЕ “Угљевик” покушали смо сазнати од предсједника Надзорног одбора у РиТЕ “Угљевик” Драгише Максимовића, али он се није јављао на телефон.

Синдикат био против Стевановића

Предсједник Синдикалне организације у РиТЕ “Угљевик” Зоран Мићановић каже да је Синдикална организација својевремено послала званичан допис Управи предузећа и Надзорном одбору упозоравајући их да у Предузећу има довољно високообразованих, стручних и квалификованих радника са дугогодишњим искуством који би могли преузети било коју функцију у РиТЕ “Угљевик”.

“Наше су ингеренције, нажалост, у том смислу ограничене, јер кадровска политика се води изван Предузећа. Безброј пута смо упозоравали, апеловали, нудили конкретна рјешења, али су увијек коначне одлуке доносили центри политичке моћи који се налазе изван РиТЕ “Угљевик”, каже Мићановић.

Актуелни вршилац дужности директора, Миле Стевановић је на овој функцији замијенио Жику Крунића који је поднио оставку на мјесто генералног директора. Ово именовање резултат је споразума владајуће коалиције на нивоу Републике Српске.

Стевановић је члан Демократског народног савеза и одборник у Скупштини града Бијељине у два мандата. По струци је електроинжињер, протеклих 18 година био је запослен у Телекому Републике Српске.

(Цапитал)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Недељко

19.01.2016 13:56

У првом мандату, и једином до сада. Толико о поузданости информација...

ОДГОВОРИТЕ
Name

днс

19.01.2016 14:30

Тако је Недељко....цека Миле Дакица за помоцног директора (данас се у Приједору о томе преговара),посто су му ту и масине ДМС,онда му је успут да контролисе ста раде,а богами и да исплата иде на вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

м:тел

19.01.2016 14:39

Код нас је био "младји референт"..

Name

снсд

19.01.2016 14:52

Ста ради посланик криминалац и пресудјени киднапер Мицо Краљевиц у `Електро Бијељини` (у `Електродистрибуцији` у Власеници)??? Наводно је неки савјетник са добром платом а никаквим радом. Ниста и незна радити јер је заврсио неки курс за конобара. Ако је и `набавио` неки папир о висој сколи треба провјерити, јер ја потпуна неписмена незналица. Слепа се само на неке заслуге и прљаве послове које је радио за `бају` и побратима Ацу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

19.01.2016 14:55

А уредно је када ПДП именује гинеколога на мјесто директора агенције за лијекове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луне

19.01.2016 15:36

Гинеколог је љекар и логицно је да буде у оваквој агенцији за разлику од Мице Краљевица.Ботови када не знате ста да написете од силне мрзње барем мало муцните главом ако је у њој барем несто остало од Додиковог испирања!?

Name

Баја

19.01.2016 15:57

Па додијало цовјеку гледат у су...к и ствар из које је из,,,о

Name

МУДРО

19.01.2016 16:15

ПАМЕТАН ЧОВЈЕК И ОВАКО СЕ У НАС У ФОТЕЉАМА НИШТА И НЕ ОДЛУЧУЈЕ НАЗОВЕШ МИЋКА ЈЕР ОН СВЕ ОДЛУЧУЈЕ И ОН ТИ КАЖЕ ВАКО ИЛ НАКО, МОЖЕ ТО И СА БОЛОВАЊА,А И СЛАВЕ НАШЕ НАВАЛИЛЕ, АКО ОСТАНЕМО ЖИВИ ОД ОВИХ СЛАВА НИ УСТАВНИ СУД НАМ НИШТА НЕ МОЖЕ.ХА. МУД/Р/АЦ ЈЕДАН.ШТО СМО МИ ПАМЕТНИ НИКО НИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

синдикалац

19.01.2016 16:23

Синдикат РиТЕ је најбољи у Републици српској

Name

синдикалац уг

19.01.2016 21:53

Мицановиц нудио конкретна рјешења,па он само нуди себе,не може да прежали Крунића јер му је запослио сина и давао пара да млати са Угљевик Истоком и рударима. Кажи Мићановићу да су планови остварени а твоји компањони из управе покрали лову и направили губитак па Арсен сад пакује завршни рачун,а тебе слали на скалу да булазниш о тарифном поступку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УГЉЕВИК XXX

20.01.2016 08:51

Све си управу! Само своје запослисе а вамо бацају лафине. Анто Гајиц данас запосли сина сутра даде оставку, а да не спомињем Свету Јовановиц Рељу Драгиц Тасовац Милутин итд.Само мотку у саке и све растјерати,ако се РИТЕ затвори постајемо гола биједа.

Name

правда за све

20.01.2016 09:28

Свака част, добро обавијештени човјече! То је само врх ледног бријега. 7/8 је под водом!

ОДГОВОРИТЕ