Otišao na bolovanje čim je sjeo u fotelju

Mile Stevanović samo nekoliko dana nakon preuzimanja funkcije vršioca dužnosti generalnog direktora Rudnika i termoelektrane “Ugljevik” otišao je na bolovanje, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

Republika Srpska 19.01.2016 | 22:49
Otišao na bolovanje čim je sjeo u fotelju

Stevanović je kao kadar DNS-a 28. decembra prošle godine preuzeo direktorsku poziciju u RITE Ugljeviku, ali nakon nekoliko dana otvorio bolovanje, što njegovi kritičari nezvanično povezuju sa velikim otporom u RITE Ugljeviku prema njegovom naprasnom stranačkom imenovanju.

Stevanović je za CAPITAL, u kratkom telefonskom razgovoru potvrdio da je još uvijek na bolovanju, iako se kaže „zdravstveno osjeća dobro, jer se u međuvremenu oporavio“.

Kada će biti formirana nova uprava RiTE “Ugljevik” pokušali smo saznati od predsjednika Nadzornog odbora u RiTE “Ugljevik” Dragiše Maksimovića, ali on se nije javljao na telefon.

Sindikat bio protiv Stevanovića

Predsjednik Sindikalne organizacije u RiTE “Ugljevik” Zoran Mićanović kaže da je Sindikalna organizacija svojevremeno poslala zvaničan dopis Upravi preduzeća i Nadzornom odboru upozoravajući ih da u Preduzeću ima dovoljno visokoobrazovanih, stručnih i kvalifikovanih radnika sa dugogodišnjim iskustvom koji bi mogli preuzeti bilo koju funkciju u RiTE “Ugljevik”.

“Naše su ingerencije, nažalost, u tom smislu ograničene, jer kadrovska politika se vodi izvan Preduzeća. Bezbroj puta smo upozoravali, apelovali, nudili konkretna rješenja, ali su uvijek konačne odluke donosili centri političke moći koji se nalaze izvan RiTE “Ugljevik”, kaže Mićanović.

Aktuelni vršilac dužnosti direktora, Mile Stevanović je na ovoj funkciji zamijenio Žiku Krunića koji je podnio ostavku na mjesto generalnog direktora. Ovo imenovanje rezultat je sporazuma vladajuće koalicije na nivou Republike Srpske.

Stevanović je član Demokratskog narodnog saveza i odbornik u Skupštini grada Bijeljine u dva mandata. Po struci je elektroinžinjer, proteklih 18 godina bio je zaposlen u Telekomu Republike Srpske.

(Capital)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Nedeljko

19.01.2016 13:56

U prvom mandatu, i jedinom do sada. Toliko o pouzdanosti informacija...

ODGOVORITE
Name

dns

19.01.2016 14:30

Tako je Nedeljko....ceka Mile Dakica za pomocnog direktora (danas se u Prijedoru o tome pregovara),posto su mu tu i masine DMS,onda mu je usput da kontrolise sta rade,a bogami i da isplata ide na vrijeme.

ODGOVORITE
Name

m:tel

19.01.2016 14:39

Kod nas je bio "mladji referent"..

Name

snsd

19.01.2016 14:52

Sta radi poslanik kriminalac i presudjeni kidnaper Mico Kraljevic u `Elektro Bijeljini` (u `Elektrodistribuciji` u Vlasenici)??? Navodno je neki savjetnik sa dobrom platom a nikakvim radom. Nista i nezna raditi jer je zavrsio neki kurs za konobara. Ako je i `nabavio` neki papir o visoj skoli treba provjeriti, jer ja potpuna nepismena neznalica. Slepa se samo na neke zasluge i prljave poslove koje je radio za `baju` i pobratima Acu !

ODGOVORITE
Name

miki

19.01.2016 14:55

A uredno je kada PDP imenuje ginekologa na mjesto direktora agencije za lijekove.

ODGOVORITE
Name

Lune

19.01.2016 15:36

Ginekolog je ljekar i logicno je da bude u ovakvoj agenciji za razliku od Mice Kraljevica.Botovi kada ne znate sta da napisete od silne mrznje barem malo mucnite glavom ako je u njoj barem nesto ostalo od Dodikovog ispiranja!?

Name

Baja

19.01.2016 15:57

Pa dodijalo covjeku gledat u su...k i stvar iz koje je iz,,,o

Name

MUDRO

19.01.2016 16:15

PAMETAN ČOVJEK I OVAKO SE U NAS U FOTELJAMA NIŠTA I NE ODLUČUJE NAZOVEŠ MIĆKA JER ON SVE ODLUČUJE I ON TI KAŽE VAKO IL NAKO, MOŽE TO I SA BOLOVANJA,A I SLAVE NAŠE NAVALILE, AKO OSTANEMO ŽIVI OD OVIH SLAVA NI USTAVNI SUD NAM NIŠTA NE MOŽE.HA. MUD/R/AC JEDAN.ŠTO SMO MI PAMETNI NIKO NIJE.

ODGOVORITE
Name

sindikalac

19.01.2016 16:23

Sindikat RiTE je najbolji u Republici srpskoj

Name

sindikalac ug

19.01.2016 21:53

Micanovic nudio konkretna rješenja,pa on samo nudi sebe,ne može da prežali Krunića jer mu je zaposlio sina i davao para da mlati sa Ugljevik Istokom i rudarima. Kaži Mićanoviću da su planovi ostvareni a tvoji kompanjoni iz uprave pokrali lovu i napravili gubitak pa Arsen sad pakuje završni račun,a tebe slali na skalu da bulazniš o tarifnom postupku.

ODGOVORITE
Name

UGLJEVIK XXX

20.01.2016 08:51

Sve si upravu! Samo svoje zaposlise a vamo bacaju lafine. Anto Gajic danas zaposli sina sutra dade ostavku, a da ne spominjem Svetu Jovanovic Relju Dragic Tasovac Milutin itd.Samo motku u sake i sve rastjerati,ako se RITE zatvori postajemo gola bijeda.

Name

pravda za sve

20.01.2016 09:28

Svaka čast, dobro obaviješteni čovječe! To je samo vrh lednog brijega. 7/8 je pod vodom!

ODGOVORITE