Убица Тијане Јурић тражи ново суђење!

Касапин из Сурчина, осуђен на 40 година робије, припрема документацију да би поднео захтев суду за понављање суђења. Ђурић је већ тражио да му се тим поводом фотокопирају сви списи.

Србија 19.01.2016 | 14:32
Убица Тијане Јурић тражи ново суђење!

Драган Ђурић из Сурчина, који је у јулу 2014. године у Бајмоку убио Тијану Јурић (15) и због тог монструозног злочина осуђен на 40 година робије жели на слободу. Како сазнаје Телеграф, касапин из Сурчина припрема захтев за суд, како би му се поновило суђење, и како би у евентуалном новом поступку био ослобођен.

Како Телеграф сазнаје од извора блиског Вишем суду у Суботици, Ђурић је већ тражио да му се тим поводом фотокопирају сви списи.

"Тражио је да му се фотокопира сва потребна документација која му је неопходна за подношење захтева за понављање поступка. То у правосуђу представља ванредни правни лек", каже извор.

Трагом ове вести позван је Тијанин отац Игор Јурић. Рекао је да није још увек званично чуо за ово, и додао да верује у српско судство.

"Адвокат Драгана Ђурића, очигледно, поново жели да буде у центру паћње, али ми верујемо у суд и надамо се да до тога неће доћи", рекао је Јурић за Телеграф.

Ђурић је ухапшен 7. августа 2014. године, 13 дана пошто је Тијана Јурић нестала. Утврђени је да је кобне вечери попио неколико пића, отео девојчицу, убацио је у аутомобил, одвезао десетак километара даље, убио и закопао тело на сабласно пустој локацији.

Виши суд у Суботици због овог злочина, осудио је Ђурића на максималну затворску казну пошто га је погласило кривим за покушај силовања и убиство. Ову казну потврдио је и Апелациони суд у Новом Саду.

Преиспитујући одлуку, Апелациони суд је нашао да је првостепени суд правилно окривљеном изрекао казну затвора у трајању од 40 година, сматрајући да је то нужна мера за остваривање сврхе кажњавања и постизања како опште, тако и специјалне превенције.

(Телеграф. рс)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Родитељ

19.01.2016 13:36

Мозе ал да га осуде на 50, без права на помиловање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

19.01.2016 13:37

Нека иструне у затвору! Дозивотна робија болеснику!

ОДГОВОРИТЕ
Name

попај

19.01.2016 14:38

Ма зар га нису убацили са затворским тигровима,мало на масазу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

19.01.2016 16:45

ЈА бих тебе у подрум шаргијо те сваки дан и помало сјецко па те излијечио да се опоравиш па опет оо истом док неби сам врисно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небитан

19.01.2016 20:07

Јаби тебе 40 Година сваки дан по парце сјеко!!

Name

атом

20.01.2016 13:09

Убица мора остати робијати медјутим, морам истаћи да ми није јасно шта је то дијете (15 година) тражило вани иза поноћи. Не могу осудити ни оца што ју је пуштао, јер очеви и мајке више дјеци не могу ништа. Дјеца вијајау по ноћи умјесто да у то доба спавају. Јер их тако друштво/улица учи. У моје вријеме, навече се излазило у 7 а враћало кући најкасније у једанаест, а данас се излази у једанаест а враћа кући ујутро у 5. Ова друштво је добро болесно па је и то разлог зашто је то дијете страдало.

ОДГОВОРИТЕ