Ubica Tijane Jurić traži novo suđenje!

Kasapin iz Surčina, osuđen na 40 godina robije, priprema dokumentaciju da bi podneo zahtev sudu za ponavljanje suđenja. Đurić je već tražio da mu se tim povodom fotokopiraju svi spisi.

Srbija 19.01.2016 | 14:32
Ubica Tijane Jurić traži novo suđenje!

Dragan Đurić iz Surčina, koji je u julu 2014. godine u Bajmoku ubio Tijanu Jurić (15) i zbog tog monstruoznog zločina osuđen na 40 godina robije želi na slobodu. Kako saznaje Telegraf, kasapin iz Surčina priprema zahtev za sud, kako bi mu se ponovilo suđenje, i kako bi u eventualnom novom postupku bio oslobođen.

Kako Telegraf saznaje od izvora bliskog Višem sudu u Subotici, Đurić je već tražio da mu se tim povodom fotokopiraju svi spisi.

"Tražio je da mu se fotokopira sva potrebna dokumentacija koja mu je neophodna za podnošenje zahteva za ponavljanje postupka. To u pravosuđu predstavlja vanredni pravni lek", kaže izvor.

Tragom ove vesti pozvan je Tijanin otac Igor Jurić. Rekao je da nije još uvek zvanično čuo za ovo, i dodao da veruje u srpsko sudstvo.

"Advokat Dragana Đurića, očigledno, ponovo želi da bude u centru paćnje, ali mi verujemo u sud i nadamo se da do toga neće doći", rekao je Jurić za Telegraf.

Đurić je uhapšen 7. avgusta 2014. godine, 13 dana pošto je Tijana Jurić nestala. Utvrđeni je da je kobne večeri popio nekoliko pića, oteo devojčicu, ubacio je u automobil, odvezao desetak kilometara dalje, ubio i zakopao telo na sablasno pustoj lokaciji.

Viši sud u Subotici zbog ovog zločina, osudio je Đurića na maksimalnu zatvorsku kaznu pošto ga je poglasilo krivim za pokušaj silovanja i ubistvo. Ovu kaznu potvrdio je i Apelacioni sud u Novom Sadu.

Preispitujući odluku, Apelacioni sud je našao da je prvostepeni sud pravilno okrivljenom izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, smatrajući da je to nužna mera za ostvarivanje svrhe kažnjavanja i postizanja kako opšte, tako i specijalne prevencije.

(Telegraf. rs)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Roditelj

19.01.2016 13:36

Moze al da ga osude na 50, bez prava na pomilovanje!

ODGOVORITE
Name

Ja

19.01.2016 13:37

Neka istrune u zatvoru! Dozivotna robija bolesniku!

ODGOVORITE
Name

popaj

19.01.2016 14:38

Ma zar ga nisu ubacili sa zatvorskim tigrovima,malo na masazu

ODGOVORITE
Name

Crni

19.01.2016 16:45

JA bih tebe u podrum šargijo te svaki dan i pomalo sjecko pa te izliječio da se oporaviš pa opet oo istom dok nebi sam vrisno

ODGOVORITE
Name

Nebitan

19.01.2016 20:07

Jabi tebe 40 Godina svaki dan po parce sjeko!!

Name

atom

20.01.2016 13:09

Ubica mora ostati robijati medjutim, moram istaći da mi nije jasno šta je to dijete (15 godina) tražilo vani iza ponoći. Ne mogu osuditi ni oca što ju je puštao, jer očevi i majke više djeci ne mogu ništa. Djeca vijajau po noći umjesto da u to doba spavaju. Jer ih tako društvo/ulica uči. U moje vrijeme, naveče se izlazilo u 7 a vraćalo kući najkasnije u jedanaest, a danas se izlazi u jedanaest a vraća kući ujutro u 5. Ova društvo je dobro bolesno pa je i to razlog zašto je to dijete stradalo.

ODGOVORITE