Апликација за чланство до краја мјесеца

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је данас у Брчком да је оптимиста када је у питању подршка Европе БиХ и да ће апликација за чланство у ЕУ бити поднесена до краја мјесеца.

Босна и Херцеговина 19.01.2016 | 14:47
Апликација за чланство до краја мјесеца

Он сматра да било добро да дође до рјешења када је у питању механизам координације.

"Требало би да те неке благе недоумице које постоје буду разријешене што би створило позитивнији аспект. Наравно, ту је и споразум о трговини", рекао је Иванић.

Према његовим ријечима, ово је битан политички тренутак да снаге у БиХ које желе да се окрену будућности буду подржане.

"Надам се да ће Европа показати разумијевање, јер би нагло отварање могло имати посљедице по пољопривреду у БиХ. Очекујем да ће нам дати неки временски период да то прилагођавање тече неколико година", каже Иванић.

Он сматра да БиХ заслужује награду за оно што је урађено прошле године када је, како је рекао, било пуно помака.

Иванић је јутрос присуствовао Светој архијерејској литургији у Храму Успенија Пресвете Богородице у Брчком, а након тога литији улицама Брчког до излетишта Фицибајер гдје се плива за Часни крст.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

007

19.01.2016 12:48

Каква апликација?док нам је у гостима Високи представник и стране судије о ЕУ нема ни говора,

ОДГОВОРИТЕ
Name

онима који це коментарисати

19.01.2016 12:59

Нека ми наведу ЈЕДАН, ал БАРЕМ ЈЕДАН, аргументима и папирно документован цланак ста је спорно цлнаству? Не неки цланци од квази новинара из новина, него правно и економски оправдан.. И да... Само немојте спмињати Грцку, СПанију, Португал и Хрватску. Јер ти су тросили и на златна г...а а не само на мобителе, станове, кола, путовња итд... Засто Нијемци се не зале? Или Французи? Енглези се зале јер им је то у крви? И на карју. ЕУ је помирила и највеце непријатеље. А кога је то помирила Русија? Хало мобители аута одјеца МАДЕ ИН РУСИА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре онима који це коментариса

19.01.2016 15:49

драги мој живот се не састоји од мобитела, ЛЦД телевизора, фармерица и сл. Ствар је много деликатнија. Њемачка не прима избјеглице из хуманости него што им годишње недостаје око 600.000 радника (не инжењера и доктора). ЕУ је у јавност презентована као заједница богатих и вриједних народа, а у позадини је стварање четвртог рајха на другачији начин. Наши политичари "журе" у ЕУ како би се дочепали којекаквих џабних фондова. Мислим да се у ЕУ иде засуканих рукава и уређеног друштва без националних, вјерских и других конфликата. БиХ је пребогата конфликтима због тога сам песимиста у погледу притупања ЕУ. Једина шанса нам је уколико се Руси заинтересују за овај простор па да би их предухитирли европљни че нас примити такве какви јесмо.

Name

Дане

19.01.2016 13:01

Било би поштено према овој држави и њеним грађанима организовати референдум да ли грађани БиХ желе пут европских интеграција, па онда послије тога размишљати о апликацији, реформама и осталим обавезама које носе европске интеграције... питање је колико грађани желе и да ли је прави моменат за такво нешто. Вучић ради одлично он новим изборима и новој влади купује легитимитет за евро интеграције. Нашим политичарима су пуна уста европских интеграција а пола и више нема појма шта то значи и шта то представља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни милојко

19.01.2016 13:53

Е мој Дане оцигледно и ти не знас ста знаци ЕУ интеграција јер да имало поима имас не би тако писао. Зар приступ трзисту рада или сколавање у ЕУ земљама не би био довољан разлог за европску интеграцију. Само коруптивни политицар мозе бити против ЕУ да у миру музе овце и купује гласове за 20 КМ.

Name

ре црни милојко

19.01.2016 14:16

Браво. У једној реценици си све рекао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

19.01.2016 15:41

Хахахахах цуј референдум и опет би Срби рекли немозе билисмо прегласани од Босњака и Хрвата

ОДГОВОРИТЕ