Затвореник цимера задавио пертлом

Тело једног од затвореника пронађено је јутрос у затвору у Падинској Скели, сазнаје Н1.

Србија 19.01.2016 | 11:19
Затвореник цимера задавио пертлом

У затвору у Новој Падинској Скели у току је увиђај пошто је јутрос пронађено тело једног од затвореника, потврђено је "Блицу".

Иако је тужилац и даље на терену, претпоставља се да је затвореника З.М. (35) усмртио осуђеник и вршњак са којим је делио собу.

Како незванично сазнајемо, З.М. је свог цимера П.А. задавио пертлом.

Убијени робијаш починио је један од најезивијих злочина 

Предраг Амовић (36), осуђеник којег је јутрос у затвору у Падинској скели убио други затвореник, осуђен је на 15 година робије због свирепог убиства које је починио 2007. године, а које је тада потресло Србију.

Амовић је 2007. ухапшен у околини Зрењанина због убиства старице Даринке Демири (94), у чијој кући је једно време становао.

Он је као дете без породичне бриге живео у Даринкиној кући, која се о њему бринула, хранила га и давала му новац за џепарац. Уместо захвалности, знајући да старица има нешто уштеђеног новца, Амовић ју је убио и опљачкао!

Полиција је убиство окарактерисала као свирепо, а Амовић је на саслушању тврдио да је до свађе са баком дошло због тога што је кући дошао пијан, а она није желела да му да још новца за алкохол.

"Испричао је све до детаља. Упао је у њену кућу с намером да је опљачка. Међутим, пошто она није хтела да му каже где скрива новац, почео је да је дави, а онда ју је претукао до смрти. Извршио је преметачину, нашао нешто пара и побегао", рекао је тада извор близак истрази, а пренео лист Прес.

Полиција је била у шоку због тога што је старица пре него што је усмрћена зверски претучена.

"Убица је на саслушању признао да је несрећну жену најпре давио својом мајицом, а када она и поред тога није хтела да му каже где држи новац, узео је њен штап и ударао је по глави и телу. Тек када је Даринка престала да даје знаке живота, Амовић је престао са иживљавањем и почео да претура по кући. Претпоставља се да је пронашао око две хиљаде евра, нешто у девизама, нешто у динарима, а из куће је однео и неколико вредних ствари", рекао је извор близак истрази.

Предраг је, када се отрезнио, схватио шта је урадио и побегао из Зрењанина у Љубовију. Одатле је, како је испричао полицији, намеравао да оде у манастир и да се замонаши. Ипак, он је оцу у Меленцима рекао да је убио Даринку.

Амовић је, иначе, био дете разведених родитеља. О њему је бринуо Центар за социјални рад у Зрењанину.

(Блиц/Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар