Zatvorenik cimera zadavio pertlom

Telo jednog od zatvorenika pronađeno je jutros u zatvoru u Padinskoj Skeli, saznaje N1.

Srbija 19.01.2016 | 11:19
Zatvorenik cimera zadavio pertlom

U zatvoru u Novoj Padinskoj Skeli u toku je uviđaj pošto je jutros pronađeno telo jednog od zatvorenika, potvrđeno je "Blicu".

Iako je tužilac i dalje na terenu, pretpostavlja se da je zatvorenika Z.M. (35) usmrtio osuđenik i vršnjak sa kojim je delio sobu.

Kako nezvanično saznajemo, Z.M. je svog cimera P.A. zadavio pertlom.

Ubijeni robijaš počinio je jedan od najezivijih zločina 

Predrag Amović (36), osuđenik kojeg je jutros u zatvoru u Padinskoj skeli ubio drugi zatvorenik, osuđen je na 15 godina robije zbog svirepog ubistva koje je počinio 2007. godine, a koje je tada potreslo Srbiju.

Amović je 2007. uhapšen u okolini Zrenjanina zbog ubistva starice Darinke Demiri (94), u čijoj kući je jedno vreme stanovao.

On je kao dete bez porodične brige živeo u Darinkinoj kući, koja se o njemu brinula, hranila ga i davala mu novac za džeparac. Umesto zahvalnosti, znajući da starica ima nešto ušteđenog novca, Amović ju je ubio i opljačkao!

Policija je ubistvo okarakterisala kao svirepo, a Amović je na saslušanju tvrdio da je do svađe sa bakom došlo zbog toga što je kući došao pijan, a ona nije želela da mu da još novca za alkohol.

"Ispričao je sve do detalja. Upao je u njenu kuću s namerom da je opljačka. Međutim, pošto ona nije htela da mu kaže gde skriva novac, počeo je da je davi, a onda ju je pretukao do smrti. Izvršio je premetačinu, našao nešto para i pobegao", rekao je tada izvor blizak istrazi, a preneo list Pres.

Policija je bila u šoku zbog toga što je starica pre nego što je usmrćena zverski pretučena.

"Ubica je na saslušanju priznao da je nesrećnu ženu najpre davio svojom majicom, a kada ona i pored toga nije htela da mu kaže gde drži novac, uzeo je njen štap i udarao je po glavi i telu. Tek kada je Darinka prestala da daje znake života, Amović je prestao sa iživljavanjem i počeo da pretura po kući. Pretpostavlja se da je pronašao oko dve hiljade evra, nešto u devizama, nešto u dinarima, a iz kuće je odneo i nekoliko vrednih stvari", rekao je izvor blizak istrazi.

Predrag je, kada se otreznio, shvatio šta je uradio i pobegao iz Zrenjanina u Ljuboviju. Odatle je, kako je ispričao policiji, nameravao da ode u manastir i da se zamonaši. Ipak, on je ocu u Melencima rekao da je ubio Darinku.

Amović je, inače, bio dete razvedenih roditelja. O njemu je brinuo Centar za socijalni rad u Zrenjaninu.

(Blic/Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar