У четвртак о положају Срба у Мостару

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је Срни да ће у четвртак, 21. јануара, у Источном Сарајеву бити одржан састанак на којем ће бити разговарано о учешћу представника српског народа у вези са рјешењем за статут града Мостара и измјенама Изборног закона БиХ.

Босна и Херцеговина 18.01.2016 | 21:05
У четвртак о положају Срба у Мостару

"Састанак се одржава на захтјев представника Срба из Мостара, јер се припремају рјешења за промјене Изборног закона БиХ. Сматрао сам да бисмо скупа са српским представницима у институцијама БиХ могли томе допринијети и у томе помоћи", појаснио је Иванић.

На састанак, који ће бити одржан у Скупштини града Источно Сарајево, позвани су посланици и делегати Представничког и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и министри и замјеници министара у Савјету министара БиХ из Републике Српске, те потпредсједник ФБиХ из српског народа.

У позиву српским представницима у институцијама БиХ, које је упутио члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, наведено је да су представници Срба града Мостара упутили у децембру приједлог за одржавање заједничког састанка свих српских представника у институцијама БиХ како би се заједничком активношћу издејствовала рјешења која ће омогућити опстанак српске заједнице у Мостару и њено учешће у политичком животу и доношењу релевантних одлука.

Представници српског народа недавно су у Мостару одржали састанак са представницима политичких партија из српског народа који учествују у раду Интерресорне радне групе за припрему измјена и допуна Изборног закона БиХ управо везано за њихово учешће у разговорима и договорима око рјешења која се односе на град Мостар.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Михаили Микиц

18.01.2016 20:09

Не дирајте ниста да не останете без свега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

УЧЕШЋЕ

18.01.2016 20:30

КАКО ЗНАЧАЈНА РИЈЕЧ, УЧЕШЋЕ. ТО ДОЂЕ ОД РИЈЕЧИ САУЧЕШЋЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

контрапункт

18.01.2016 20:32

Још нисам чуо да је предсједништво БиХ затражило од тужилаштва да коначно почне расвјетљавати толике милионске афере!

ОДГОВОРИТЕ