U četvrtak o položaju Srba u Mostaru

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je Srni da će u četvrtak, 21. januara, u Istočnom Sarajevu biti održan sastanak na kojem će biti razgovarano o učešću predstavnika srpskog naroda u vezi sa rješenjem za statut grada Mostara i izmjenama Izbornog zakona BiH.

Bosna i Hercegovina 18.01.2016 | 21:05
U četvrtak o položaju Srba u Mostaru

"Sastanak se održava na zahtjev predstavnika Srba iz Mostara, jer se pripremaju rješenja za promjene Izbornog zakona BiH. Smatrao sam da bismo skupa sa srpskim predstavnicima u institucijama BiH mogli tome doprinijeti i u tome pomoći", pojasnio je Ivanić.

Na sastanak, koji će biti održan u Skupštini grada Istočno Sarajevo, pozvani su poslanici i delegati Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i ministri i zamjenici ministara u Savjetu ministara BiH iz Republike Srpske, te potpredsjednik FBiH iz srpskog naroda.

U pozivu srpskim predstavnicima u institucijama BiH, koje je uputio član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, navedeno je da su predstavnici Srba grada Mostara uputili u decembru prijedlog za održavanje zajedničkog sastanka svih srpskih predstavnika u institucijama BiH kako bi se zajedničkom aktivnošću izdejstvovala rješenja koja će omogućiti opstanak srpske zajednice u Mostaru i njeno učešće u političkom životu i donošenju relevantnih odluka.

Predstavnici srpskog naroda nedavno su u Mostaru održali sastanak sa predstavnicima političkih partija iz srpskog naroda koji učestvuju u radu Interresorne radne grupe za pripremu izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH upravo vezano za njihovo učešće u razgovorima i dogovorima oko rješenja koja se odnose na grad Mostar.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mihaili Mikic

18.01.2016 20:09

Ne dirajte nista da ne ostanete bez svega!

ODGOVORITE
Name

УЧЕШЋЕ

18.01.2016 20:30

КАКО ЗНАЧАЈНА РИЈЕЧ, УЧЕШЋЕ. ТО ДОЂЕ ОД РИЈЕЧИ САУЧЕШЋЕ.

ODGOVORITE
Name

kontrapunkt

18.01.2016 20:32

Još nisam čuo da je predsjedništvo BiH zatražilo od tužilaštva da konačno počne rasvjetljavati tolike milionske afere!

ODGOVORITE