Дејан Кустурић нови предсједник ФК Борац

Дејан Кустурић нови је предсједник "Великана из Платонове улице", а познато је и ко ће чинити Управни и Надзорни одбор клуба. Роберт Зрилић остаје директор, а име спортског директора ће бити објелодањено у наредних неколико дана.

Република Српска 18.01.2016 | 20:20
Дејан Кустурић нови предсједник ФК Борац

Након неуспјешне ванредне Изворне скупштине у петак, вечерас је Кустурић изабран једногласно.

Противнкандидат је била Милосава Јаковљевић, док је кандидатуру поднио и Новак Дамјановић, али са назнаком да ће она важити само у случају да се не појави ниједан други кандидат.

На гласању, делегати Скупштине одмах су одлучили једногласно да ужарену "фотељу" клуба са Градског стадиона преузем Кустурић.

Кустурић ће на функцији предсједника наслиједити Драшка Илића, који је поднио оставку крајем новембра. Нови предсједник имаће тежак задатак да финансијски консолидује клуб и да Борац избори опстанак у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

По именовању нови предсједник је најавио и прве кораке.

"Први задатак ће бити деблокада рачуна, затим ревизија пословања од раније. Позваћемо повјериоце и видјети шта се може ријешити. Урадићемо јасну подјелу посла. Нови спортски директор имаће пуну подршку за трансфере играча. У игри смо за финале Купа БиХ и од трофеја нећемо одустати. Нова управа је спремна, а мораћемо ријешити и питање односа са градом у вези стадиона", рекао је нови предсједник Борца и додао како клуб мора у будућности производити играче јер има огроман потенцијал.

Изабран је и нови Управни одбор и Надзорни одбор, а одлучено је да Роберт Зрилић остаје на мјесту директора. Име спортског директора требало би бити познато наредних дана.

"Управа ће дати пуну аутономију спортском директору када су у питању трансфери играча. Радићемо као тим и надам се да ћемо остварити добру сарадњу", поручио је новоизабрани предсједник црвено-плавих.

Управни одбор клуба чиниће Дарко Љубојевић, иначе потпредсједник Фудбалског савеза БиХ, Дејан Травар, предсједник Градског фудбалског савеза Бањалука, те Срђан Амиџић, Ведран Јеринић, Владимир Цвијановић и Радослав Гојковић. У Надзорном одбору Клуба биће Драган Веселиновић, Војо Марић и Славен Бероња.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

искусан

18.01.2016 19:42

Амидзиц је инаце еxперт за све .

ОДГОВОРИТЕ
Name

дон Кихот

18.01.2016 19:59

Јел и овај из сервиса Владе РС...непотизам , зар не....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

18.01.2016 20:20

ДРАГАН ВЕСЕЛИНОВИЦ, ЗАМИСЛИ У НАДЗОРНОМ ОДБОРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво

18.01.2016 20:20

Права ствар, напријед Борац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перат Попара Црни

19.01.2016 09:17

Дакле, циљ је јасан, ИИ лига, пресељење стадиона, узурпација земљишта за продају станова и даље клуб држати на апаратима. живи били; Ево вам 100 дана па да видимо шта није тачно.. Иду два везана пораза..

ОДГОВОРИТЕ