Dejan Kusturić novi predsjednik FK Borac

Dejan Kusturić novi je predsjednik "Velikana iz Platonove ulice", a poznato je i ko će činiti Upravni i Nadzorni odbor kluba. Robert Zrilić ostaje direktor, a ime sportskog direktora će biti objelodanjeno u narednih nekoliko dana.

Republika Srpska 18.01.2016 | 20:20
Dejan Kusturić novi predsjednik FK Borac

Nakon neuspješne vanredne Izvorne skupštine u petak, večeras je Kusturić izabran jednoglasno.

Protivnkandidat je bila Milosava Jakovljević, dok je kandidaturu podnio i Novak Damjanović, ali sa naznakom da će ona važiti samo u slučaju da se ne pojavi nijedan drugi kandidat.

Na glasanju, delegati Skupštine odmah su odlučili jednoglasno da užarenu "fotelju" kluba sa Gradskog stadiona preuzem Kusturić.

Kusturić će na funkciji predsjednika naslijediti Draška Ilića, koji je podnio ostavku krajem novembra. Novi predsjednik imaće težak zadatak da finansijski konsoliduje klub i da Borac izbori opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Po imenovanju novi predsjednik je najavio i prve korake.

"Prvi zadatak će biti deblokada računa, zatim revizija poslovanja od ranije. Pozvaćemo povjerioce i vidjeti šta se može riješiti. Uradićemo jasnu podjelu posla. Novi sportski direktor imaće punu podršku za transfere igrača. U igri smo za finale Kupa BiH i od trofeja nećemo odustati. Nova uprava je spremna, a moraćemo riješiti i pitanje odnosa sa gradom u vezi stadiona", rekao je novi predsjednik Borca i dodao kako klub mora u budućnosti proizvoditi igrače jer ima ogroman potencijal.

Izabran je i novi Upravni odbor i Nadzorni odbor, a odlučeno je da Robert Zrilić ostaje na mjestu direktora. Ime sportskog direktora trebalo bi biti poznato narednih dana.

"Uprava će dati punu autonomiju sportskom direktoru kada su u pitanju transferi igrača. Radićemo kao tim i nadam se da ćemo ostvariti dobru saradnju", poručio je novoizabrani predsjednik crveno-plavih.

Upravni odbor kluba činiće Darko Ljubojević, inače potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH, Dejan Travar, predsjednik Gradskog fudbalskog saveza Banjaluka, te Srđan Amidžić, Vedran Jerinić, Vladimir Cvijanović i Radoslav Gojković. U Nadzornom odboru Kluba biće Dragan Veselinović, Vojo Marić i Slaven Beronja.

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

iskusan

18.01.2016 19:42

Amidzic je inace expert za sve .

ODGOVORITE
Name

don Kihot

18.01.2016 19:59

Jel i ovaj iz servisa Vlade RS...nepotizam , zar ne....

ODGOVORITE
Name

BL

18.01.2016 20:20

DRAGAN VESELINOVIC, ZAMISLI U NADZORNOM ODBORU.

ODGOVORITE
Name

bravo

18.01.2016 20:20

Prava stvar, naprijed Borac

ODGOVORITE
Name

Perat Popara Crni

19.01.2016 09:17

Dakle, cilj je jasan, II liga, preseljenje stadiona, uzurpacija zemljišta za prodaju stanova i dalje klub držati na aparatima. živi bili; Evo vam 100 dana pa da vidimo šta nije tačno.. Idu dva vezana poraza..

ODGOVORITE