Без сагласности о вету Клуба Бошњака

Заједничка комисија Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске за усклађивање закона, прописа и аката није постигла сагласност о одлуци о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса Клуба Бошњака на информацију министра унутрашњих послова о активностима Агенције за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ и на закључке Владе Српске о томе.

Република Српска 18.01.2016 | 19:52
Без сагласности о вету Клуба Бошњака

Предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић истакла је да ће наведена одлука Клуба Бошњака бити упућена Уставном суду Републике Српске.

"Проблем је што Клуб Бошњака не улаже амандмане, него одбацују читав текст неког акта. Због тога се у наредном периоду мора разговарати о оваквом начину доношења одлуке о заштити виталног националног интереса", рекла је Тешановићева новинарима у Бањалуци и напоменула да ће се о свему консултовати и са судијама Уставног суда Републике Српске.

Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске раније је донио одлуку о покретању процедуре за заштиту виталног националног интереса на информацију министра унутрашњих послова о активностима Сипе и на закључке Владе Српске у вези са тим активностима.

Овај клуб је остао при одлуци о покретању виталног националног интереса и на сједници Вијећа народа Републике Српске, која је одржана 12. јануара.

Влада Републике Српске је у децембру прошле године оцијенила да је СИПА током претреса више објеката у Новом Граду поступила незаконито и неуставно.

Народна скупштина Српске је на посебној сједници, одржаној у децембру, усвојила закључке према којима је у тој акцији дошло до тешког кршења Устава Републике Српске, Устава БиХ и закона Српске, те непотребног угрожавања интегритета Министарства унутрашњих послова Републике Српске и узнемиравања грађана и јавности у цјелини.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Михаили Микиц

18.01.2016 20:14

Босњаци и Хрвати имају Федерацију а СРБи РС БиХ. Засто зато правите проблем без проблема? РС БиХ је земља и дрзава СРБског Народа а не Босњака!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ооо

18.01.2016 20:40

Ее јеси паметан факат стета сто немас другог посла осим да лупас на цасу

Name

Хонда

18.01.2016 20:42

Тако је. Баш нек' си им рекао. Још само да је имао ко да те упише у трећи разред неби било паметнијег од тебе.