Bez saglasnosti o vetu Kluba Bošnjaka

Zajednička komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske za usklađivanje zakona, propisa i akata nije postigla saglasnost o odluci o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Kluba Bošnjaka na informaciju ministra unutrašnjih poslova o aktivnostima Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ i na zaključke Vlade Srpske o tome.

Republika Srpska 18.01.2016 | 19:52
Bez saglasnosti o vetu Kluba Bošnjaka

Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović istakla je da će navedena odluka Kluba Bošnjaka biti upućena Ustavnom sudu Republike Srpske.

"Problem je što Klub Bošnjaka ne ulaže amandmane, nego odbacuju čitav tekst nekog akta. Zbog toga se u narednom periodu mora razgovarati o ovakvom načinu donošenja odluke o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa", rekla je Tešanovićeva novinarima u Banjaluci i napomenula da će se o svemu konsultovati i sa sudijama Ustavnog suda Republike Srpske.

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske ranije je donio odluku o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa na informaciju ministra unutrašnjih poslova o aktivnostima Sipe i na zaključke Vlade Srpske u vezi sa tim aktivnostima.

Ovaj klub je ostao pri odluci o pokretanju vitalnog nacionalnog interesa i na sjednici Vijeća naroda Republike Srpske, koja je održana 12. januara.

Vlada Republike Srpske je u decembru prošle godine ocijenila da je SIPA tokom pretresa više objekata u Novom Gradu postupila nezakonito i neustavno.

Narodna skupština Srpske je na posebnoj sjednici, održanoj u decembru, usvojila zaključke prema kojima je u toj akciji došlo do teškog kršenja Ustava Republike Srpske, Ustava BiH i zakona Srpske, te nepotrebnog ugrožavanja integriteta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i uznemiravanja građana i javnosti u cjelini.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mihaili Mikic

18.01.2016 20:14

Bosnjaci i Hrvati imaju Federaciju a SRBi RS BiH. Zasto zato pravite problem bez problema? RS BiH je zemlja i drzava SRBskog Naroda a ne Bosnjaka!

ODGOVORITE
Name

Ooo

18.01.2016 20:40

Ee jesi pametan fakat steta sto nemas drugog posla osim da lupas na casu

Name

Honda

18.01.2016 20:42

Tako je. Baš nek' si im rekao. Još samo da je imao ko da te upiše u treći razred nebi bilo pametnijeg od tebe.