Звезда доводи потомка четничког војводе и филозофа победничког менталитета!

Давид Бабунски налази се пред вратима стадиона Рајко Митић. Ко је он и колико може да допринесе црвено-белима, питали смо колегу из Македоније.

Фудбал 19.01.2016 | 19:20
Звезда доводи потомка четничког војводе и филозофа победничког менталитета!

Прво појачање Црвене звезде у зимском прелазном року, по свему судећи, биће Давид Бабунски. Млади македонски везиста, школован у Барселони.

Више о овом 21-годишњем фудбалеру покушали смо да сазнамо у комшилуку, од колеге Милка Живковића, спортског новинара листа "Нова Македонија", који је имао прилику да га гледа како игра и да разговара са њим.

Шта је то што би Давид, старији син некадашњег репрезентативца Југославије, Бобана Бабунског, могао да донесе у Црвену звезду?

"Давид има добар пас, преглед игре и технику, што се и очекује од играча који је прошао Барселонину школу. Његов начин размишљања на терену доста се разликује од овдашњих играча, вероватно због Барселониног победничког менталитета. То ће му сигурно помоћи да се уклопи у Звезду, где су очекивања и притисак велики", сматра Живковић, који је истакао и да је Бабунски "класична десетка":

"Хоће да преузме одговорност, воли да је лопта често код њега и уме да покрене цео тим, да унесе живост у игри".

Давид Бабунски је рођен 1. марта 1994, а у чувену "Ла Масију" стигао је са 12 година. За Б тим Барселоне одиграо је 48 утакмица, међутим, није успео да се пробије и до првог тима.

У Шпанији је познат по надимку "Филозоф из Барселоне", који су му медији дали због блога на којем пише о разним животним темама и проблемима.

"Тај надимак је огромна част за мене", изјавио је Бабунски за "Нову Македонију" у јулу 2012.

"Почео сам да пишем блог, јер сам желео да поделим своје идеје са светом, а интернет је најбржи и најједноставнији начин да се то оствари. За мене, филозофија је једини начин да се постигну сви циљеви у животу. Надам се да ће што више људи, нарочито младих, изабрати овај пут", рекао је у истом интервјуу, а осврнуо се и на везу са фудбалом:

"Знање и размишљање омогућавају ми да доносим права решења, не само на фудбалском терену већ и у свакодневном животу".

Млади Бабунски истиче, такође, велики значај породице у свом животу и каријери, а његов млађи брат Дориан (19), који игра на позицији нападача, такође би требало да постане фудбалер црвено-белих, али од лета. Он је, тренутно, у шпанском трећелигашу Фуенлабради, а прошао је кроз школу Реал Мадрида.

Звезда је, иначе, интересовање за Давида Бабунског показала још 2013. године, када је на "Маракану" желео да га доведе тадашњи тренер Александар Јанковић.

Потомци четничког војводе
Наводно, породица Бабунски је потомак четничког војводине Јована Стојковића, познатијег као Војвода Бабунски (1878 -1920), о којем је испевана песма, касније препевана у познату "Спрем'те се, спрем'те четници".

Коментари / 0

Оставите коментар