Клоп га брани, а он не може ништа да одбрани!

Подаци о форми Симона Мињолеа у које је тешко поверовати. Ако је за голмана важно да уђу добро у меч и одбране први шут, онда Белгијанац ради све супротно.

Фудбал 19.01.2016 | 21:30
Клоп га брани, а он не може ништа да одбрани!

Нови менаџер Ливерпула, Јирген Клоп, док пролази кроз турбулентан старт ере на "Енфилду", најавио је недавно да ће несигурном голману Симону Мињолеу понудити нови уговор.

Клоп је тако недвосмислено одбранио Белгијанца и од критика и од вести о томе да ће Ливерпул довести Марка-Андреа Тер Штегена или неког другог голмана, само да Мињоле оде. Међутим, јануар тече, а замена Тиба Куртое на голу Белгије и даље је "Број 1" на "Енфилду".

И док, Клоп брани Мињолеа од критика, може ли да одбрани себе од Мињолеа?

Док Јиргенови "редси" бележе резултате по принципу "топло-хладно", прецизни статистичари изнели су готово невероватан податак о одбрани екипе и самом голману. Читајте пажљиво...

Манчестер јунајтед, Арсенал, Вест Хем, Вотфорд, Вест Бромвич Албион, Њукасл, Манчестер сити, Кристал Палас и Челси су ове сезоне сви постигли голове у мечевима са Ливерпулом – из ПРВОГ шута у оквир гола!

Дакле, у девет набројаних мечева, Мињоле је примио гол без да је забележио иједну одбрану, а потом...

Знате ли у колико случајева је Ливерпул победио? Само два пута, у девет мечева.

Нема дилеме око тога да је сам квалитет последње линије одбране "редса" дискутабилан, а на све то, ретко када су сва четворица штопера које је Клоп наследио од Брендана Роџерса, Дејан Ловрен, Мамаду Сако, Мартин Шкртел и Коло Туре, били здрави и спремни сви у исто време.

Но, ако се зна да је за голмана и његово самопоуздање од пресудног значаја како "улази" у утакмицу и да прва добра одбрана подиже ниво сигурности и храбрости, статистика говори у прилог томе да Мињоле ради све супротно.

Видећемо да ли је Клоп упознат са овом поражавајућом статистиком и колико смтра да је то узрок лоших резултата тима, који је за викенд изгубио велики дерби, код куће, са Манчестер јунајтедом. И то тако што је Вејн Руни први шут у оквир гола свог тима претворио у коначних 0:1.

Мињоле је на 28 утакмица ове сезоне у свим такмичењима десет пута сачувао своју мрежу, а седам пута у 21 утакмици у Премијер лиги.

Табела: Арсенал 44, Лестер 44, Манчестер сити 43, Тотенхем 39, Манчестер јунајтед 37, Вест Хем 35, Стоук 33, Кристал Палас 31, Ливерпул 31, Саутемптон 30, Евертон 29, Вотфорд 29, ВБА 27...

Коментари / 0

Оставите коментар