Klop ga brani, a on ne može ništa da odbrani!

Podaci o formi Simona Minjolea u koje je teško poverovati. Ako je za golmana važno da uđu dobro u meč i odbrane prvi šut, onda Belgijanac radi sve suprotno.

Fudbal 19.01.2016 | 21:30
Klop ga brani, a on ne može ništa da odbrani!

Novi menadžer Liverpula, Jirgen Klop, dok prolazi kroz turbulentan start ere na "Enfildu", najavio je nedavno da će nesigurnom golmanu Simonu Minjoleu ponuditi novi ugovor.

Klop je tako nedvosmisleno odbranio Belgijanca i od kritika i od vesti o tome da će Liverpul dovesti Marka-Andrea Ter Štegena ili nekog drugog golmana, samo da Minjole ode. Međutim, januar teče, a zamena Tiba Kurtoe na golu Belgije i dalje je "Broj 1" na "Enfildu".

I dok, Klop brani Minjolea od kritika, može li da odbrani sebe od Minjolea?

Dok Jirgenovi "redsi" beleže rezultate po principu "toplo-hladno", precizni statističari izneli su gotovo neverovatan podatak o odbrani ekipe i samom golmanu. Čitajte pažljivo...

Mančester junajted, Arsenal, Vest Hem, Votford, Vest Bromvič Albion, Njukasl, Mančester siti, Kristal Palas i Čelsi su ove sezone svi postigli golove u mečevima sa Liverpulom – iz PRVOG šuta u okvir gola!

Dakle, u devet nabrojanih mečeva, Minjole je primio gol bez da je zabeležio ijednu odbranu, a potom...

Znate li u koliko slučajeva je Liverpul pobedio? Samo dva puta, u devet mečeva.

Nema dileme oko toga da je sam kvalitet poslednje linije odbrane "redsa" diskutabilan, a na sve to, retko kada su sva četvorica štopera koje je Klop nasledio od Brendana Rodžersa, Dejan Lovren, Mamadu Sako, Martin Škrtel i Kolo Ture, bili zdravi i spremni svi u isto vreme.

No, ako se zna da je za golmana i njegovo samopouzdanje od presudnog značaja kako "ulazi" u utakmicu i da prva dobra odbrana podiže nivo sigurnosti i hrabrosti, statistika govori u prilog tome da Minjole radi sve suprotno.

Videćemo da li je Klop upoznat sa ovom poražavajućom statistikom i koliko smtra da je to uzrok loših rezultata tima, koji je za vikend izgubio veliki derbi, kod kuće, sa Mančester junajtedom. I to tako što je Vejn Runi prvi šut u okvir gola svog tima pretvorio u konačnih 0:1.

Minjole je na 28 utakmica ove sezone u svim takmičenjima deset puta sačuvao svoju mrežu, a sedam puta u 21 utakmici u Premijer ligi.

Tabela: Arsenal 44, Lester 44, Mančester siti 43, Totenhem 39, Mančester junajted 37, Vest Hem 35, Stouk 33, Kristal Palas 31, Liverpul 31, Sautempton 30, Everton 29, Votford 29, VBA 27...

Komentari / 0

Ostavite komentar