Ухапшени у акцији "Рез" сутра на слободи

Ухапшени у акцији "Рез" Елвир Муратовић, Кемал Мурић, Зулфо Алајбеговић, Семир Салковић, Един Табаковић, Дарко Пецо, Елвир Машић и Адис Кешан биће сутра пуштени на слободу, потврдио је за Н1 адвокат Фахрија Каркин који заступа осумњиченог Муратовића.

Босна и Херцеговина 18.01.2016 | 17:21
Ухапшени у акцији "Рез" сутра на слободи

Како је Каркин казао, осам осумњичених особа биће пуштено сутра на слободу уз мјере забране.

Садик Хота, адвокат Едина Табаковића, потврдио је да ће наведеним особама бити изречене мјере забране напуштања боравишта, редовно јављање полицији, одузимање пасоша и путовање ван државе.

У акцији "Рез", која је 22. децембра реализована према налогу Тужилаштва БиХ, ухапшено је 11 особа која се доводе у везу са кривичним дјелом тероризма и финансирања тероризма, припремања кривичног дјела, подстрекивања особа на одлазак на страна ратишта, те у вези са кршењем Закона о слободи вјере и правном положају цркава и вјерских заједница у БиХ.

Осим наведених осам особа, у акцији су ухапшени и Билал Дервишић, Нермин Ћуприја и Адмир Ахметовић за које није предложен притвор и који су раније пуштени на слободу.

Током акције, коју су реализовали припадници Федералне управе полиције уз подршку партнерских полицијских агенција и Обавјештајно-безбједносне агенције, претресено је 13 локација на подручју Кантона Сарајево.

Извор: Н1

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Комина

18.01.2016 16:24

Да су Срби сигурно не би изашли на слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја!!!

18.01.2016 17:20

Name

роб

18.01.2016 17:33

Сви виде само Савез за промјене не види

Name

Михаило Микиц

18.01.2016 18:50

Када це ухапсене СРБе из други акција Тузиластво и Суд БиХ да пусте на слободу? НИКАДА! ЗАТО ХОЦЕМО РЕФЕРЕНДУМ И СЛОБОДНУ РС!