Uhapšeni u akciji "Rez" sutra na slobodi

Uhapšeni u akciji "Rez" Elvir Muratović, Kemal Murić, Zulfo Alajbegović, Semir Salković, Edin Tabaković, Darko Peco, Elvir Mašić i Adis Kešan biće sutra pušteni na slobodu, potvrdio je za N1 advokat Fahrija Karkin koji zastupa osumnjičenog Muratovića.

Bosna i Hercegovina 18.01.2016 | 17:21
Uhapšeni u akciji "Rez" sutra na slobodi

Kako je Karkin kazao, osam osumnjičenih osoba biće pušteno sutra na slobodu uz mjere zabrane.

Sadik Hota, advokat Edina Tabakovića, potvrdio je da će navedenim osobama biti izrečene mjere zabrane napuštanja boravišta, redovno javljanje policiji, oduzimanje pasoša i putovanje van države.

U akciji "Rez", koja je 22. decembra realizovana prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapšeno je 11 osoba koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom terorizma i finansiranja terorizma, pripremanja krivičnog djela, podstrekivanja osoba na odlazak na strana ratišta, te u vezi sa kršenjem Zakona o slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica u BiH.

Osim navedenih osam osoba, u akciji su uhapšeni i Bilal Dervišić, Nermin Ćuprija i Admir Ahmetović za koje nije predložen pritvor i koji su ranije pušteni na slobodu.

Tokom akcije, koju su realizovali pripadnici Federalne uprave policije uz podršku partnerskih policijskih agencija i Obavještajno-bezbjednosne agencije, pretreseno je 13 lokacija na području Kantona Sarajevo.

Izvor: N1

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Komina

18.01.2016 16:24

Da su Srbi sigurno ne bi izašli na slobodu.

ODGOVORITE
Name

Ja!!!

18.01.2016 17:20

:D

Name

rob

18.01.2016 17:33

Svi vide samo Savez za promjene ne vidi

Name

Mihailo Mikic

18.01.2016 18:50

Kada ce uhapsene SRBe iz drugi akcija Tuzilastvo i Sud BiH da puste na slobodu? NIKADA! ZATO HOCEMO REFERENDUM I SLOBODNU RS!