Анчић о 2016.: Новаку три Слема, Роџеру Вимблдон!

Марио Анчић, некада седми тенисер света, сматра да ће Новак Ђоковић у предстојећој сезони освојити три од четири Грен Слема.

Тенис 25.01.2016 | 15:40
Анчић о 2016.: Новаку три Слема, Роџеру Вимблдон!

"Ако све буде ишло како треба и ако буде здрав, видим Новака као великог фаворита на сва четири Слема. По мени – сигурно ће освојити три, као што је то учинио 2015. Такође, мислим да ће Роџер освојити један. Можда и не будем у праву, али верујем да Федерер може да освоји Вимблдон", рекао је Анчић у разговору за 'Спорт Иллустратед'.

Популарни 'Супер Марио' био је један од талентованијих тенисера почетком прве деценије трећег миленијума, али су му константе повреде правиле велике проблеме, пре свега на психичком плану, па је – после три титуле у синглу, пет у дублуи и трофеја са Хрватском у Дејвис купу и борбе са мононуклеозом одлучио – одлучио да се повуче 2011. године.

"Жао ми је и тужан сам што не играм више, али сам истовремено срећан јер сам могао да се посветим студијама и другим важним стварима у мом животу. То што имам прилику да студирам у Њујорку и радим на Вол стриту је нешто предивно за мене, а, када погледам уназад, задовољан сам одлукама које сам донео", каже Анчић и додаје, "Понекад одиграм неколико гемова и могу вам рећи да нисам лош, али чињеница да имам пуно радно време мења доста тога. Баш сам пред прошлогодишњи Индијан Велс и УС Опен мало спаринговао с Новаком, а поједини навијачи питали су ме да ли размишљам о повратку. Забавно је пребацивати се са пријатељем пре него што игра велике мечеве, а, осим Новака, пријатељ сам и са још неколицином играча са Тура".

Анчић је затим открио и да људи у 'Великој јабуци' ни не препознају тенисере који нису у Топ 15, али и изнео занимљив предлог самом АТП туру.

"Требало би да, играче који нису у самом врху, учине 'видљивијима'. Примера ради, за време трајања УС Опена, ако сте играч у првих 15 на свету, сви ће вас препознати, али ако сте пласирани само неколико позиција слабије нико вас неће приметити. Играчима који су пласирани између 30. и 40. места је јако тешко да остваре профит од играња тениса", сматра Хрват.

За крај, Марио се осврнуо и на чињеницу да ће Роџер Федерер у наредној сезони радити са његовим земљаком Иваном Љубичићем – човеком с којим је на Олимпијским играма у дублу 2004. у Атини освојио бронзу.

"Нисам изненађен њиховом сарадњом. Ивана познајем веома добро, старији је пет година од мене, и сматрам да је веома професионалан као тренер. Велики је радник и зна све о тенису. Он је права особа за Роџерову каријеру у овом тренутку", закључио је Анчић.

Коментари / 0

Оставите коментар